Pereiti į pagrindinį turinį

Nedeklaravusiųjų turto – mažiau

2014-10-22 06:14
Skaičius: pernai, palyginti su 2012-aisiais, gyventojų privalomo registruoti turto vertė sumažėjo kiek daugiau nei 9 mln. litų
Skaičius: pernai, palyginti su 2012-aisiais, gyventojų privalomo registruoti turto vertė sumažėjo kiek daugiau nei 9 mln. litų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečių, kuriems buvo privaloma deklaruoti turtą, tačiau jie to neatliko, skaičius šiais metais yra mažesnis. Vis dėlto, kaip ir kasmet, inspektoriams teko siųsti priminimus ir raginti gyventojus apskaičiuoti sukauptą gėrį.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) duomenimis, turto deklaracijas už 2013-uosius šiais metais turėjo teikti 4 542 Klaipėdos miesto gyventojai.

Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorės Editos Cibienės teigimu, laiku neužpildžiusieji deklaracijų buvo paraginti ir šiuo metu reikiamus dokumentus pateikė beveik visi privalėjusieji tai padaryti.

"Nepateikė tik aštuoni gyventojai. Tačiau turto deklaracijas gavome iš visų asmenų, kurių duomenys yra skelbiami viešai", – pabrėžė E.Cibienė.

Teikti turto deklaracijas daugiausia vėlavo valstybės tarnautojai, dirbantieji vidaus reikalų sistemoje ir jų sutuoktiniai bei nustoję eiti pareigas asmenys.

"Vėlavusiems deklaruoti turtą buvo išsiųsti priminimai, kontaktuota nurodytais telefonais. Paraginus, turto deklaracijos buvo pateiktos, išskyrus kelis pavienius asmenis", – pasakojo direktorė.

Vis dėlto būta ir tokių, kurie inspektorių raginimų nepaisė, tačiau šiemet jų – mažiau.

Į įspėjimus nereagavusiems žmonėms buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Už vėlavimą jie užpildyti 26 gyventojams, o pernai – 34.

Gyventojui, kuris pavėlavo pateikti deklaraciją, skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 200 iki 500 litų.

"Ilgametis įdirbis duoda teigiamų rezultatų – šiemet vėlavusiųjų deklaruoti turtą iki įstatyme įtvirtinto termino, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo", – teigė E.Cibienė.

Tiesa, šiais metais mažiau būta ir tokių, kuriems privalu deklaruoti sukauptą turtą. Deklaracijas už 2013 m. turėjo pateikti 4 542 gyventojai, už 2012 m. – 4 692.
Iš Klaipėdos AVMI pateiktų deklaracijų aiškėja, kad klaipėdiečių turtas praėjusiais metais mažėjo.
Pernai, palyginti su 2012-aisiais, gyventojų privalomo registruoti turto vertė sumažėjo kiek daugiau nei 9 mln. litų, piniginių lėšų suma – apie 1,1 mln. litų, paskolintų pinigų suma – apie 0,8 mln. litų.

Pastebėta ir tai, kad klaipėdiečiai šiemet skolinosi aktyviau – pasiskolintų pinigų suma išaugo apie 2,2 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų