Neeilinė gelbėjimo operacija: ant Kuršių marių ledo – apšalę suopiai

Ledas, kaustantis Kuršių marias, tapo spąstais dviem suopiams. Paukščių gelbėti skubėjo uostamiesčio ugniagesiai. Po dienos sveiki ir sotūs sparnuočiai grįžo į jiems įprastą aplinką.

Antradienį vakare, apie 17 val., gelbėtojams pranešta, kad mariose, netoli nuo Malkų įlankos terminalo, žmonės mato į ledą įšalusį paukštį.

Į įvykio vietą išskubėjo gelbėtojai. Maždaug už metro nuo kranto jie rado ne vieną, o du paukščius. Paaiškėjo, kad tai suopiai. Jų sparnai buvo aplipę ledo gabalais ir pasidarę tokie sunkūs, kad paukščiai negalėjo pakilti.

Ugniagesiai pasiekė abu sparnuočius, susupo juos į apklotus ir perdavė gyvūnų prieglaudos „Nuaras“ darbuotojams.

Pasirodo, ties terminalu ledas yra padengtas vandens sluoksniu, o ant viršaus pasnigęs plonas sniego sluoksnis.

Nors suopiai yra po vieną gyvenantys paukščiai, ant ledo vienas greta kito galėjo atsirasti medžiodami ar susigundę žvejų paliktomis žuvų liekanomis.

Gyvūnų prieglaudoje paukščiai atšilo, ištirpo jų sparnus kaustę ledai.

Vakar jie sulesė pusę kilogramo vištienos file.

„Abu suopiai stiprūs ir sveiki. Kai norėjome juos apžiūrėti, jie aktyviai priešinosi. Supratome, kad jie galės išgyventi, ir juos paleidome. Abu pakilo ir nuskrido. Šalčio žabangas kęsti gyvūnams ir paukščiams liko neilgai. Gauname žinių, kad per Vokietiją ir Lenkiją traukia būriai paukščių, pavasaris ne už kalnų“, – pasakojo Klaipėdos pašonėje veikiančio „Nuaro“ administratorė Gintarė Liutkuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
Kazin kur dabar gandrai? Ar jau pajudejo link namu?

Sau

Sau portretas
atrodai labai protingas,o iš tikrųjų tai PRIEDURNIS.

apie vištienos file

apie vištienos file portretas
tikiu, kad sulesė, nes socialiniuose tinkluose buvo info, kur rodė du simpatiškus šunis, kurie vištienos atsisakė, nors labai norėjo - gyvūnai protingesni už žmones... šunys paaukojo suopiams - jie irgi turi "maisto banką"... neryja be saiko kaip žmonės: maždaug 9 miršta badu, o 10as apsirijęs ir prašo socdarbuotojos nemokamo masažo...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių