Neeilinis įvykis tikintiesiems: Klaipėdoje – Šv. Antano relikvijos

Išskirtinė dovana prieš Kalėdas Klaipėdos tikintiesiems tapo šv. Antano Paduviečio didžioji relikvija, kuri su specialiomis iškilmėmis tik nepilnai parai buvo atgabenta į Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčią ir sulaukė didelio klaipėdiečių susidomėjimo.

Ketvirtadienį prieš vidurdienį į Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios šventorių įriedėjo autobusiukas, kuriuo atgabenta Šv. Antano Paduviečio relikvija.

„Ko aš verkiu? Iš džiaugsmo, iš netikėtumo ir neapsakomos laimės“, – sutikdama šventojo relikviją kalbėjo klaipėdietė Anelė.

Uostamiestyje Šv. Antano relikvijos pasitiktos bažnyčios varpų dūžiais, orkestro garsais ir gausiai susirinkusių tikinčiųjų maldomis.

Pasitikti šios didžiosios relikvijos susirinko pilna Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia.

Po mišių tikintieji galėjo prieiti prie šventojo relikvijos, ją paliesti, pridėti skepetaitę ar šventojo paveikslėlį, uždėjus ranką melstis, prašyti Šv. Antano užtarimo.

Šv. Antano Paduviečio relikvijos kelionė Lietuvoje prasidėjo praeitą šeštadienį Telšių Šv. Antano Paduviečio katedroje.

Penktadienį 8 val. ryto relikvijos išgabenamos į Šv. Vincento Pauliečio bažnyčią, gruodžio 21 d. jos bus atgabentos į Vilniaus Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčią, gruodžio 22–23 d. – į Kauno Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus arkikatedrą baziliką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių