Neįgaliesiems – šansas išmokti vairuoti

Judėjimo negalią turintys žmonės iš visų šalies savivaldybių teritorijų antrąkart šiemet kviečiami mokytis vairuoti automobilį. Tiesa, praktiniai mokymai vyks Vilniuje, tačiau kursų dalyviai bus apgyvendinami ir pavėžėjami nemokamai.

Į Neįgaliųjų vairavimo mokyklą priimami judėjimo sutrikimų turintys asmenys, kuriems nustatytas iki 45 proc. darbingumo lygis.

Teorijos bus mokomasi nuotoliniu būdu, o praktiniai užsiėmimai šįkart vyks Vilniuje.

Kursų dalyviai iš kitų miestų bus apgyvendinami ir pavėžėjami nemokamai.

Į šiuos kursus, kurie vyksta jau ne pirmus metus, paprastai atvažiuoja gyventojų iš visos Lietuvos, jiems mokytis vairuoti yra tam pritaikytas automobilis, kuriame įrengtas rankinis valdymas.

Tarp kursų dalyvių kasmet maždaug trečdalis būna moterų.

Klaipėdiečiai kol kas neskuba užsiregistruoti vairavimo užsiėmimams.

Pernai, pasak kursų organizatorių, iš Klaipėdos taip pat nebuvo norinčiųjų išmokti vairuoti, tiesa, užpernai viena klaipėdietė baigė šiuos kursus.

"Galimas dalykas, kad kai kuriuos žmones atgraso faktas, kad praktinis mokymas vyks Vilniuje. Bet teorijos juk mokomasi nuotoliniu būdu, o praktinis vairavimas trunka tik apie mėnesį. Juolab viskas yra kompensuojama: ir apgyvendinimas, ir patys vairavimo kursai. Aišku, jei yra šeima arba žmogus dirbantis, galbūt tuos kursus suderinti yra sunkiau, bet tuo pasinaudoti tikrai būtų labai gerai", – dėstė neįgaliųjų vairavimo kursų programos koordinatorė, Valakupių reabilitacijos centro darbuotoja Lina Veiknienė.

Paprastai tokius vairavimo kursus baigia iki 20 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių