Neįgaliųjų poreikiams Klaipėdoje – trečdalis milijono

Klaipėdoje yra apie 10 tūkst. neįgaliųjų, kurių poreikiams kitiems metams papildomai bus skirta trečdalis milijono eurų. Pinigai bus padalyti programoms, kurios atkurtų ir palaikytų neįgaliųjų socialinius, savarankiško gyvenimo įgūdžius, didintų jų užimtumą, galimybes savarankiškai dalyvauti bendruomenės gyvenime ir darbo rinkoje.

Šiuo metu savivaldybės skelbiamo konkurso tikslas – atrinkti ir finansuoti projektus, skirtus socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimui bendruomenėje.

Neįgaliųjų reikalų departamentas projektų finansavimui numato skirti 257 tūkst. eurų, o Klaipėdos savivaldybė prisidės 54 tūkst. eurų.

Mažiausia vienam projektui planuojama skirti suma – apie 14 tūkst. eurų, didžiausia – apie 45 tūkst. eurų.

Pinigai bus padalyti programoms, kurios atkurtų ir palaikytų neįgaliųjų socialinius, savarankiško gyvenimo įgūdžius, didintų jų užimtumą, galimybes savarankiškai dalyvauti bendruomenės gyvenime ir darbo rinkoje.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė teigė, kad papildomas finansavimas neįgaliųjų poreikiams skiriamas kasmet.

Šiuose konkursuose dalyvauja apie 20 viešųjų įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų.

"Yra įvairių programų, pagal kurias paslaugos teikiamos judėjimo, regėjimo ar proto negalią turintiems klaipėdiečiams. Pinigai veikloms skiriami vieneriems metams. Klaipėdoje yra apie 10 tūkst. neįgalių klaipėdiečių, iš jų – apie 600 vaikų. Tie skaičiai kasmet keičiasi, bet nežymiai", – teigė A.Liesytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Oi kokie pinigai. Vienam neįgaliąjam - net 31 euras METAMS !!!

Anonimas

Anonimas portretas
organizacijos kam skirta yra viešai paskelbiamos, tai gali į jas pasikreipti ir paklausti, kiek trinkelėms ar kam ten išleido :)))

>

> portretas
Manau,neigaliuju vardu,saviems apiformino pinigus.Skaitykit straipsni kas isisavins .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių