Neišnešiotiems naujagimiams – pirmosios ponios dėmesys Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) pacientus – neišnešiotus naujagimius – bei jų tėvelius aplankė pirmoji ponia – Prezidento Gitano Nausėdos žmona Diana Nausėdienė.

Ji lankėsi KUL Neonatologijos centre, kur oficialiai atidarė asociacijos „Neišnešiotukas“ įrengtą Šeimos kambarį ir simboliškai įžiebė geradarių dovanotą kalėdinę eglutę.
Tikimasi, kad Šeimos kambarys bus erdvė, kurioje mamos galės pakeisti aplinką, atsipūsti, pailsėti ar tiesiog paskaityti knygą, kai kūdikėlį prižiūrės rūpestingos ligoninės medikės.


„Labai svarbu, kad šeimos turėtų saugią erdvę, kur galėtų susitikti su kitais savo vaikais ir šeima, nes ne visi gali užeiti į naujųjų šeimos narių – mažylių – palatas. Čia vaikai gali žaisti, tėvai – aptarti šeimos reikalus, gydytojai – pranešti žinias ir pakalbėti apie rūpesčius. Džiugu, kai prie to prisideda nevyriausybinis sektorius, kartu su sveikatos įstaigomis dirbantis ranka rankon dėl mūsų visų gerovės“, – sakė D. Nausėdienė.


Pirmoji ponia yra nacionalinės iniciatyvos „Auginu Lietuvą“ ir neišnešiotų naujagimių asociacijos „Neišnešiotukas“ globėja.
Vizito KUL metu D. Nausėdienė pradėjo akciją „Šv. Kalėdos ateina ten, kur šeima“. Ji simboliškai įžiebė įspūdingą žaliaskarę, padovanotą „neišnešiotukų“ bendruomenės šeimos ir papuoštą mezgėjų klubo „Šilelis“ dovanotais žaisliukais.


„Artėja Kalėdos, kurias kai kurios neišnešiotukų šeimos sutiks ligoninėje. Būsime laimingos, jei atidarytas Šeimos kambarys ir eglutė kurs šventinę nuotaiką ir teiks džiaugsmo šiems kovotojams. Džiaugiamės, kad bendradarbiavimas su Klaipėdos universiteto ligonine stiprėja septynmyliais žingsniais ir skleidžia gerumo, atjautos ir gerosios praktikos taikymo sparnus“, – sakė asociacijos „Neišnešiotukas“ prezidentė Asta Speičytė-Radzevičienė.
Klaipėdos universiteto ligoninės vadovas dr. Audrius Šimaitis dėkojo D. Nausėdienei ir neišnešiotų naujagimių asociacijos atstovėms už parodytą dėmesį, bendrystę ir kilnius darbus.


„Džiaugiuosi, kad mus vienija bendras siekis – užtikrinti ir padaryti viską, kad pačių mažiausių pacientų mamos ligoninėje jaustųsi kaip namie. Noriu užtikrinti, kad visapusiškai gerinti paslaugas ne tik Klaipėdos, bet ir visos Vakarų Lietuvos mamoms yra vienas svarbiausių ligoninės prioritetų“, – kalbėjo A. Šimaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beveik statkev

beveik statkev portretas
dar viena proga atnaujinti garderoba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių