Pereiti į pagrindinį turinį

Neįteisintus agresyvius šunis konfiskuos

2013-05-06 11:03
Neįteisintus              agresyvius šunis konfiskuos
Neįteisintus agresyvius šunis konfiskuos / Shutterstock nuotr.

Šeimininkai, kurie daugiabučiuose namuose laiko pavojingų veislių šunis ir jų mišrūnus be leidimo, gali netekti savo augintinių. Neįteisinti gyvūnai gali būti konfiskuoti.

Gyvūnų globos laikymo ir naudojimo įstatymo pataisos įsigaliojo nuo metų pradžios. Pagal vieną jų daugiabučiuose namuose negalima laikyti pavojingoms veislėms priskiriamų šunų ir jų mišrūnų.

Butuose gali augti tik tie pavojingi šunys ir jų mišrūnai, kurie užregistruoti iki įstatymo įsigaliojimo – sausio 1 dienos. Tačiau šie gyvūnai turės būti kastruoti.

Klaipėdos savivaldybė yra išdavusi aštuonis leidimus laikyti pavojingų veislių šunis. Tačiau manoma, kad tokių gyvūnų daugiabučiuose auginama kur kas daugiau.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tvirtino, kad iš klaipėdiečių dar nebuvo gautas nė vienas skundas dėl be leidimo laikomų pavojingų veislių šunų ar jų mišrūnų.

„Būtent pranešimų iš gyventojų pagrindu ir aiškinsimės tokius atvejus. Šie pažeidimai bus fiksuojami ir patikrinimų metu, kai žiūrėsime, kaip šeimininkai laikosi Gyvūnų laikymo taisyklių. Jei kils įtarimų, aiškinsimės“, – sakė vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, įstatyme numatyta, kad pavojingų veislių šunys, kurie laikomi daugiabučiuose namuose be leidimo, turi būti paimti iš šeimininkų. Augintiniams turėtų būti paskirta laikina globa, tačiau kaip tai padaryti, kol kas nežinia.

Klaipėdos savivaldybė dar tik rengiasi patvirtinti pavojingų šunų paėmimo ir laikinos globos tvarką.

K.Vintilaitė teigė, jog problemų, nustatant kokios veislės yra šuo, neturėtų kilti. Jei prireiks, bus konsultuojamasi su veterinarais.

„Šią tvarką kontroliuosime ne tik mes, bet ir policija, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Manau, kad bendradarbiaudami sėkmingai vykdysime kontrolę“, – pabrėžė vedėja.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai jau patvirtino patikrinimų, kaip klaipėdiečiai vedžioja šunis, ar surenka ekskrementus, planą. Nuo kitos savaitės reidai bus pradėti vykdyti du kartus per savaitę.

Patikrinimai vyks rytais nuo 6 iki 8 val. ir vakarais nuo 17 iki 20 val. Būtent šiuo laiku dažniausiai vedžiojami šunys. Patikrinimuose dalyvaus ir policijos pareigūnai.

Pavojingos šunų veislės:

Amerikiečių Stafordšyro terjeras;

Stafordšyro bulterjeras;

Amerikiečių buldogas;

Argentinos dogas;

Fila Brasileiro (brazilų mastifas);

Kangalas (turkų aviganis);

Kaukazo aviganis;

Pietų Rusijos aviganis

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų