Nemalonumai tęsiasi: areštuota dalis „Grigeo Klaipėda“ turto

Žiniasklaida pranešė, kad pirmadienį buvo įregistruotas „Grigeo Klaipėda“ turto areštas. Atsakingi asmenys portalui klaipeda.diena.lt patvirtino, jog iš dalies tai yra tiesa. Areštuota tam tikra dalis bendrovės turto, tačiau gamyba uostamiesčio gamykloje esą nesustabdyta.

Kompanijos „Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis žurnalistų paklaustas apie bendrovės turto areštą, prasitarė pirmąkart apie tai girdintis.

Portalo klaipeda.diena.lt žiniomis, dalis bendrovės „Grigeo Klaipėda“ turto vis dėlto yra areštuota, tačiau uostamiesčio gamyklos veikla nesustabdyta, gamyba vyksta ir toliau.

Vėliau išplatintame komentare T. Eikinas teigė, kad sprendimą areštuoti neįvardijamą dalį „Grigeo Klaipėdos“ turto priėmė prokurorai.

„Mūsų duomenimis, turto arešto aktą priėmė Klaipėdos apygardos prokuratūra. Arešto suma nenurodyta“, – komentavo T. Eikinas.

Anot jo, įmonė negali disponuoti 38 NT objektais Dumpių kaime, kur yra „Grigeo Klaipėdos“ valymo įrenginiai, ir įmonės teritorijoje Nemuno gatvėje.

„Nekilnojamojo turto areštas veiklos nestabdo, tačiau žiūrint formaliai, tai reiškia, kad negalime tęsti iš dumblo saugojimo aikštelių, esančių Dumpių kaime, surenkamo lietaus vandens valymo“, – teigė „Grigeo Klaipėdos“ vadovas.

T. Eikinas pabrėžė, kad jei šie darbai nebus atliekami, vandens perviršis pateks į aplinką. Anot jo, „Grigeo Klaipėda“ antradienį kreipėsi į prokuratūrą, kad ji sumažintų turto arešto mastą.

„Grigeo Klaipėda“ pavadinimas Lietuvos visuomenės linksniuojamas jau savaitę, po to, kai prokurorai paskelbė radę, jog įmonės nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į Kuršių marias.

Skelbiama, kad aplinkai padaryta žala gali siekti milžinišką sumą, preliminariai įvardijama 60 mln. eurų.

Tai, kad nuotekos iš tiesų patekdavo į Kuršių marias, tačiau tai esą buvo daroma per avarinį vamzdį ir jos buvo iš dalies išvalytos, patvirtino ir „Grigeo“ grupės prezidentas G. Pangonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mestilla

Mestilla portretas
Toliau smardina mestilla, ir niekam nerūpi.

O kokia

O kokia portretas
tų gausių Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos skyrių, centrų ir biurų nuomonė? Taigi kai kurie iš jų nuolat gaudavo tiek valstybės tiek savivaldybės finansavimus ir niekad vargo nematė. Kiek atsimenu jie labai dažnai šmėžavo viešumoje su tokiais projektais kaip mankštų tyrame ore darymas ar pensininkams skirtų visokių edukacijų projektu vykdyme. AR TOKIA JŲ VEIKLA REIKALINGA KLAIPĖDAI?!!! AR TARŠOS MIESTE KLAUSIMAS TURI RŪPĖTI TIK PATIEMS MIESTO GYVENTOJAMS O NE JIEMS?!

Statybnioks

Statybnioks portretas
ES teismas emocijomis nesivadovauja- jam pateikus 10 metų tikrinimo aktus...kurie , kaip skelbta, tvarkingi...priteis iš valstybės, t.y. mūsų pinigėlius įmonei
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių