Nepasidalina senų teisių: reikia ir žilai vairuotojai, ir „Regitrai“

Klaipėdietė vairuotoja piktinasi „Regitros“ tvarka atimti seno pavyzdžio teises, keičiant jas naujomis. „Su savo teiselėmis dirbau visą gyvenimą, noriu jas pasilikti atminimui, padėsiu į archyvą“, - dėsto Ona Jakobsonienė.

Klaipėdietė vairuotoja piktinasi „Regitros“ tvarka atimti seno pavyzdžio teises, keičiant jas naujomis. „Su savo teiselėmis dirbau visą gyvenimą, noriu jas pasilikti atminimui, padėsiu į archyvą“, – tinklalapiui LRT.lt dėsto Ona Jakobsonienė. Savo ruožtu „Regitros“ atstovai teigia nepamenantys, kada kas būtų turėjęs tokių pageidavimų.

Dirbo taksi vairuotoja

O. Jakobsonienės vairavimo stažas – 50 metų. Moteris pasakoja, kad pirmąsias teises gavo dar 1963-aisiais, o 1975-aisiais jas pasikeitė naujomis.

„Pažymėjimą reikia keisti seniai, bet aš ir toliau mieste su šiomis teiėmis važinėjau. Tikrino pareigūnai, mato, kad pagyvenus žila moteriškė važinėja. Avarijų aš nepadariau, girta nevažinėjau, todėl pareigūnai nebausdavo, tik liepdavo nepamesti teisių“, – paskambinusi į LRT pasakojo moteris.

Dabar O. Jakobsonienė prisiruošė teises pasikeisti į naujas, tačiau „Regitroje“ pageidavo jai palikti senąsias atminimui.

„Jiems parodžiau ir tas, kurias gavau 1963-aisiais – tokių jie dar nebuvo matę, - giriasi klaipėdietė. – Norėjau pasilikti dabartines teises prisiminimui, žadėjau įdėti į archyvą, kad bet kas galėtų pasižiūrėti, vis tiek jų niekas nepanaudos, nes jos yra kaip knygos viršeliai – sulenktos, ir talonas viduje. Šitų jau niekas nenaudoja ir neperdirbs.“

Tačiau, anot pašnekovės, „Regitra“ atsisakė palikti seno pavyzdžio teises. „Dabar palikau prašymą pakeisti teises į naujas, liepė jau ateiti pasiimti. Bet kol nepasiėmiau naujų, tikiuosi, gal dar atiduos ir senas? Juk aš jų tikrai daugiau nepanaudosiu, galėtų išmušti skyles. Dėčiau į vokelį ir laikyčiau prisiminimui“ , – LRT.lt tinklalapiui kalba klaipėdietė.

Nesupranta, kam to reikia

Saulius Šuminas, vairuotojus egzaminuojančios įmonės „Regitra“ gen. direktoriaus pavaduotojas, teigia nepamenantis panašių pageidavimų. Esą tai daugiau vienetiniai atvejai.

„Tokių pageidavimų beveik nebūna, aš ir pats nesuprantu, kam to reikia. Galbūt turi sentimentų žmogus“, – svarsto S. Šuminas.

Anot direktoriaus pavaduotojo, klaipėdietė visgi gali rašyti prašymą, kuris direktoriaus vardu bus nagrinėjamas.

„Teisės aktuose tokia tvarka nėra numatyta, mes vadovaujamės teisės aktais. Bet, jei yra pageidavimų, kurie peržengia mūsų kompetencijos ribas, tarkime, teisės aktai to nereglamentuoja, tai gali parašyti prašymą ten, kur priduoda domentus“, – paaiškina S. Šuminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pop

pop portretas
na ir pasikėlusi regitra. pasus be klausimų atiduoda. o matai teisių-ne. gal pats dyrikas tas teises į savo archyvą pasidėti nori.

gvyras

gvyras portretas
Bananija. Kai dariausi ATK manęs net niekas neklausė, tiesiog pase prakalė skyles, ir padavė atgal. Čia matomai svarbesnis už pasą dokumentas.

pixelmator

pixelmator portretas
gali rašyti prašymą, kuris direktoriaus vardu bus nagrinėjamas. pasikele direktirius
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių