Nepasiturintiesiems klaipėdiečiams – maistas ir higienos reikmenys

Daugiau nei 3,3 tūkst. – tiek klaipėdiečių praėjusį mėnesį paprašė paramos. Jiems šį mėnesį bus išdalyti paketai su maistu ir higienos priemonėmis. Klaipėdos „Maisto banko“ savanoriai jau pradėjo rūšiuoti produktus.

„Atvažiuoja paletė vieno produkto – miltų arba cukraus. Mes paskaičiuojame, kiek paketų priklauso konkrečiai seniūnijai. Sudedame ant paletės vieno, antro ir trečio produkto konkretų skaičių“, – paaiškino „Maisto banko“ Klaipėdos padalinio vadovas Raimondas Danupas.

Antradienį iš Klaipėdos sandėlio produktai pradėjo kelionę į uostamiesčio, rajono, Palangos ir Neringos savivaldybes.

Tuomet savanoriai dėlioja į maišelius. Į kiekvieną – po 10 maisto produktų: greito paruošimo avižų košę su džiovintais vaisiais, makaronus, miltus, įvairius konservus, pieną, cukrų ir avižinių sausainių.

„Mačiau, kad jau atvažiavo konservuotų daržovių sriuba. Visų produktų į paketą įeina po vieną vienetą, bendras paketo svoris viršija 7 kg. Be to, yra dalijamos ir higienos prekės“, – pasakojo R.Danupas.

Krepšelyje taip pat bus dantų pastos, muilo, skalbiklio ir šampūno.

Maistą rūšiuojantiems savanoriams šiomis dienomis darbo netrūks.

„Visa tai turi būti sudėta į maišelius. Dalijimo metu vienas tikrina sąrašus, kiti paduoda krepšelius. Dar kažkas prižiūri, kad būtų laikomasi atstumų“, – paaiškino „Maisto banko“ Klaipėdos padalinio vadovas.

Maisto produktų ir higienos priemonių gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį. Šiuo metu tai sudaro 192 eurus.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyrius pastebi, kad šiuo metu paramos prašančiųjų padaugėjo, tačiau nežymiai.

Paramos krepšeliai sudaromi ne iš „Maisto banko“ akcijų metu gyventojų paaukotų produktų, o iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšų. 2021–2023 m. tam skirta 38 mln. eurų.

Birželį visoje Lietuvoje paketus gaus beveik 186 tūkst. nepasiturinčiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
šiandien tokia seimo Ievutė labai nustebino /laisvo elgesio partija:D)/pasiūliusi kad mirus sutuoktiniui jo antroji pusė galėtų pasirinkti kurią pensiją gauti.Savo ar mirusios savo antros pusės .Tai tokia viena boba kuri irgi jau atrodo pensininkė kad pradėjo ardytis,,sužlugdysit draudimo sistemą..", ,,likusieji pensinikai bus apvokti.."Bl, gaila jiems net mirusio pensijos nors tas mires gal tiek sukišo valstybei kad...Pvz. mano tėvas gerai ėmė jūroj, daug metų mokėjo kosminius mokesčius o dabar gauna tik suš iktus 500 mauru.Ir tų pačių jiems gaila nors apvogė kapitaliai

Kad uždirbt

Kad uždirbt portretas
gera pensija katra apie 500 eu yr reikia art 36 metus be pertraukos.Ir gaut ne minimalke. Ar tikit ka dabar visi kažkiek pas mus dirbontis pajėgs tiek metu varyt? Tikra ka ne. O toliau dar ilgesni staža nustatis. Ta anie sugeba. Taigi žiurėkit ir ruoškitės. Patis varyset atsimt tos išmaldos iš katros daba čia juoketės

šauksmas tyruose

šauksmas tyruose portretas
kada mūsų būsto siurbėlės ir jų stogas seimas bei vyriausybė pasprings gyventojų krauju
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių