Neplanuoti Klaipėdos iždo pinigai – ir langams, ir elektrai, ir kapinėms

Į miesto biudžetą prikapsėjus daugiau litų nei buvo planuota, politikai jau ėmė skirstyti, kur juos išleisti. Daugiausia litų „suris“ greta savivaldybės esančio pastatų patalpų remontas ir nauji dviejų darželių langai.

„Jau dabar miesto biudžete yra apie 1 mln. litų viršplaninių pajamų. Prognozuojame, kad iki metų pabaigos ši suma gali išaugti ir iki 3 mln. litų, todėl, manau, galėsime padaryti tai, ko jau anksčiau prašė politikai“, - teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Kai vasarį buvo tvirtinamas šiųmetis Klaipėdos biudžetas, miesto tarybos nariai savivaldybės administraciją buvo įpareigoję už pinigus, jei jų būtų surinkta daugiau nei planuota, pirmiausia pakeisti bent kelių darželių langus, kurie jau supuvę, geriau apšvieti miestą ir viešąsias erdves bei atkurti biudžetinių įstaigų darbo užmokesčio fondus, kurie buvo sumažinti 5 proc.

Anot J.Simonavičiūtės, dėl atlyginimų biudžetinių įstaigų darbuotojams didinimo, kuris gali siekti 1-2 proc., bus sprendžiama paskutinįjį šių metų ketvirtį.

Socialinių reikalų komiteto nariai antradienį pritarė, kur kitur gali būti išleisti neplanuoti, tačiau į miesto biudžetą surinkti pinigai.

Kaip jau buvo sutarta ir anksčiau, pirmiausia numatoma pakeisti dviejų darželių – „Du gaideliai“ ir „Linelis“ langus. Šiam tikslui ketinama skirti 360 tūkst. litų.

Miesto erdvių ir gatvių apšvietimui papildomai numatoma skirti 323,6 tūkst. litų. „Lėšų poreikis labiau apšvieti miestą yra 800 tūkst. litų, todėl numatoma suma labiau skirta pasiruošti tokiam apšvietimui“, - aiškino Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

550 tūkst. litų bus skirti pastato, esančio Liepų g. 7, remontui. Iš šių patalpų iki metų pabaigos turėtų išsikraustyti Mažosios Lietuvos istorijos muziejus, todėl pastate numatoma suremontuoti vieną aukštą ir įrengti 46 darbo vietas savivaldybės buhalteriams, kurie pradės dirbti centralizavus biudžetinių įstaigų buhalterijas.

Iš viso šio pastato remontas kainuos 800 tūkst. litų. Jį ketinama baigti kitais metais, todėl ir pinigų bus imama iš 2014-ųjų miesto biudžeto. „Remontas brangus todėl, jog paveldosaugininkai reikalauja, kad langus pakeistume autentiškais mediniais, o tai ir kainuoja. Kažkodėl gyventojams leidžia dėti plastikinius langus, o iš savivaldybės reikalauja medinių. Matyt, žino, kad vis tiek pinigų biudžete privalėsime rasti“, - dvigubais standartais piktinosi J.Simonavičiūtė.

Socialinių reikalų komiteto narė Audronė Banionienė suabejojo, ar Liepų g. 7 pastatą apskritai reikėtų remontuoti – gal jį tikslinčiau yra privatizuoti, o buhalterius įkurdinti kurioje nors tuščioje mokykloje. „Pastatą dabar parduotume pusvelčiui, ateitiems kartoms tikrai pavyks už jį gauti daugiau pinigų. O jei buhalteriams darbo vietas parengtume kurioje nors tuščioje mokykloje, tai vis tiek kainuotų“, - tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė.

200 tūkst. litų iš pajamų, kurių gauta daugiau nei planuota, ketinama skirti Lėbartų kapinių plėtrai. Priežastis – ankstesnis rangovas bankrutavo, o viešųjų pirkimų būdu išrinkti nauji darbininkai pasiūlė didesnę kainą nei buvo skirta pinigų.

Dar 100 tūkst. litų viršplaninių biudžeto pajamų numatoma išleisti nugriauti apleistus, grėsmę keliančius pastatus Minijos g. 132, Pievų tako g. Turgaus g. 7 ir Smiltelės g. 12B.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Silezija

Silezija portretas
Įsitikinau,kad be Spurytės šiame patręšiusiame dienraštyje niekas kitas to kas reikalinga piliečiams neparašys.Neneoriu net pagalvoti kas būtų jei ji sugalvotų čia nedirbt...Ačių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių