Neprasitęsusiems leidimų statyti automobilius – baudos

Naujų metinių lengvatinių leidimų statyti automobilius miesto centre esančių daugiabučių namų kiemuose laiku neišsiėmusių vairuotojų laukia baudos. Pereinamojo laikotarpio, kurio metu į pažeidėjus būtų žiūrima atlaidžiau, šiemet nebus.

Naujų metinių lengvatinių leidimų statyti automobilius miesto centre esančių daugiabučių namų kiemuose laiku neišsiėmusių vairuotojų laukia baudos. Pereinamojo laikotarpio, kurio metu į pažeidėjus būtų žiūrima atlaidžiau, šiemet nebus.

Susizgribo paskutinę minutę

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas tikino, kad naujų metinių ar dvejus metus galiojančių leidimų statyti automobilius miesto centre esančių daugiabučių namų kiemuose išdavimas vyksta be trikdžių.

Priešingai nei praėjusiais metais, eilių nėra.

"Dauguma leidimus tvarkėsi iš anksto, tačiau yra ir tokių, kurie jais susirūpino paskutinę minutę", – tvirtino R.Armonas.

Pernai dėl susidariusių eilių leidimų nespėję gauti vairuotojai kelis mėnesius nebuvo baudžiami dėl nesumokėtos rinkliavos. Šiemet tokių lengvatų nebus.

Žmonių antplūdžio nėra

Kontrolieriams nustačius, kad leidimas nėra pratęstas laiku, mašinos savininkui teks mokėti baudą.

"Jau nuo spalio vidurio gyventojus, kurių leidimai baigiasi, raginome nesnausti ir kreiptis dėl naujų išsiėmimo. Žmones, kurių leidimai baigiasi sausį ar vasarį, aptarnavome be eilės. Laiko viską susitvarkyti tikrai buvo", – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Tad, anot jos, pereinamojo laikotarpio, kai į pažeidėjus, kurie nesumokėjo rinkliavos, žvelgta atlaidžiai, šiemet nebus. Pernai šis mokestis dar buvo naujovė.

"Jei vėl žiūrėtume atlaidžiau, susidurtume su dilema – iki kada aplaidumas toleruotinas, o nuo kada pradėti bausti? Paprasčiau yra, kai visi lygūs ir visiems galioja vienoda tvarka", – komentavo vedėja.

V.Venckutė-Palaitienė pabrėžė, kad eilių dėl naujų leidimų šiuo metu nėra.

Kreiptis dera prieš mėnesį

Rekomenduojama dėl naujo lengvatinio leidimo statyti automobilius daugiabučių namų kiemuose miesto centrinėje dalyje kreiptis likus mėnesiui ar dviem iki senojo galiojimo pabaigos.

Naujieji leidimai pradeda galioti nuo tos dienos, kada baigiasi senųjų galiojimo laikas.

Lengvatinių leidimų kainos nesikeitė. Pirmai mašinai kainuoja 5, antrai – 250 litų per metus. Juos galima išsiimti ne tik vieniems, bet ir dvejiems metams.

Gyventojams verta žinoti ir tai, kad nuo sausio savivaldybės rinkliavas – už metinį leidimą automobilius statyti miesto centre, leidimą prekiauti ir teikti paslaugas viešose vietose, įrengti išorinę reklamą – klaipėdiečiai gali susimokėti ne pašte, o Šiaulių banke.

Čia įmokos priėmimo mokestis sieks 0,7 lito. Pašte jis yra 0,79 lito.

Daugumoje bankų administracinis mokestis už pinigų pervedimą siekia 8 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių