„Neptūnas“ liks be krepšinio salės

Finansinių problemų kamuojamas krepšinio klubas „Neptūnas“ atsisako savivaldybės suteiktos sporto salės, nes jos išlaikymas brangiai kainuoja.

Šiandien Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė, kad anksčiau laiko būtų nutraukta tarp savivaldybės ir viešosios įstaigos „Neptūno krepšinio klubas“ pasirašyta panaudos sutartis, kuria įstaigai 20 metų nemokamai buvo nuomojamas pastatas, esantis Taikos prospekte 61A. Sutartis dar turėjo galioti iki 2019 metų, tačiau ją nutraukti paprašė „Neptūno krepšinio klubas“.

„Mums šios sporto arenos išlaikymas yra galvos skausmas. Sumokėti komunalinius mokesčius vidutiniškai per mėnesį reikia apie 15 tūkst. litų. Salėje sportuojame ne tik mes, bet ir rankininkai, jaunieji krepšininkai. Jie sale naudojasi nemokamai, nes mes negalime imti mokesčių, o sumokėti komunalinius patarnavimus privalome“, - aiškino „Neptūno krepšinio klubo“ direktorius Egidijus Prižgintas.

Pastatas, jei pritars ir miesto taryba, nuo gruodžio 1 dienos bus perduotas valdyti Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centrui.

Paklaustas, kur „Neptūno“ krepšininkai treniruosis ir žais, E.Prižgintas tikino, kad išeičių yra. „Mums tą pačią salę nuomotis yra pigiau nei išlaikyti visą pastatą. Be to, savivaldybė remia „Neptūną“. Galbūt viena iš paramos rūšių ir bus ta, kad miestas klubui salę suteiks nemokamai“, - teigė E.Prižgintas.

Komitete kilo klausimų, kodėl pastatas atiduodamas valdyti savivaldybės biudžetinei įstaigai, o ne skelbiamas konkursas išrinkti nuomininką ir tokiu būdu užsidirbti pinigų.

„Šioje salėje treniruojasi ir žaidžia ne tik „Neptūnas“, bet ir rankinio komanda „Žemaitijos dragūnas“, salės futbolininkų ekipa „Nautica“. Visos šios komandos žaidžia šalies aukščiausiose lygose, todėl miestas turi užtikrinti joms salę. Jei pastatą perleistume privatininkams, komandos su aukščiausiomis lygomis galėtų atsisveikinti“, - dėstė Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis.

 


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Neptūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių