Neringa bus raginama mažinti įvažiavimo mokestį

Klaipėdos savivaldybės palaikymo neleisti privatizuoti bendrovės „Smiltynės perkėla“ paprašiusi Neringos valdžia klaipėdiečiams turės atsidėkoti.

Šiandien Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija nagrinėjo Neringos savivaldybės kreipimąsi. Juo buvo prašoma pagalbos - padėti neleisti privatizuoti persikėlimą į Smiltynę ir iš jos organizuojančios įmonės. Tokią poziciją Neringos savivaldybė jau išdėstė Lietuvos savivaldybių asociacijai ir Valstybės turto fondui.

Neringos savivaldybės meras Vigantas Giedraitis savo rašte nuogąstauja, kad privatizavus „Smiltynės perkėlą“ gali brangti keltų bilietai, vėl prasidėti diskusijos dėl tiltų per Kuršių neriją statybą.

„Aišku, kol nėra alternatyvaus susisiekimo su Neringa, apie „Smiltynės perkėlos“ privatizavimą negali būti nė kalbos“, - vieningai sutarė komisijos nariai, kurie vis dėlto vylėsi, kad bendrovė ir nebus įtraukta į privatizuojamų objektų sąrašą.

Tačiau už tokį palaikymą Neringos savivaldybė turės „atidirbti“.

„Neringos savivaldybė mus prisimena tik tuomet, kai jai reikia pagalbos. Kodėl mes negalime į ją kreiptis, kad sumažintų įvažiavimo į Kuršių neriją mokesčius?“ - retoriškai klausė komisijos narys Vidmantas Plečkaitis.

Jo teigimu, patekti į vieną gražiausių šalies vietų - Kuršių neriją - tapo beveik neįmanoma. Už automobilio perkėlimą į Smiltynę reikia pakloti apie 40 litų, o už įvažiavimą į Kuršių neriją - dar 30 litų.

„Akivaizdu, kad toks įvažiavimo mokestis tikrai yra per didelis ir tik retam gyventojui įkandamas. Neringiškiai taip pat suinteresuoti, kad pas juos būtų kuo daugiau gyvybės, todėl reikėtų pradėti diskutuoti dėl rinkliavos už įvažiavimą sumažinimo“, - tikino V.Plečkaitis.

Komisija nusprendė raštu kreiptis į Neringos savivaldybę, kad ši inicijuotų susitikimą dėl rinkliavos už įvažiavimą mažinimo.

„Neringos merą diskutuoti galėtume pasikvieti į Klaipėdą, tuomet ir mums patiems nereikėtų mokėti įvažiavimo į Kuršių neriją mokesčio“, - juokavo komisijos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių