Neringa perims Pervalkos švyturį

Iš vidaus vandenų sistemos savivaldai perduodami turistų dėmesio verti objektai.

Pervalkos švyturys

Vidaus vandens kelių direkcijos akcionavimas bus naudingas Neringos savivaldybei.

Jau parengti dokumentai, kad Vyriausybė valstybės įmonės Vidaus vandens kelių direkcijos turtą perduotų savivaldybėms.

Tarp planuojamo perduoti turto yra oficialiai vadinamas Vandens uostas – navigacinis ženklas – švyturys Pervalkoje. Vidaus vandens kelių direkcijos turto apskaitos kortelėje jis nurodytas kaip Pervalkos švyturys. Šio turto vertė – per 86 tūkst. eurų.

Neringos savivaldybė šį švyturį perima tikėdamasi gerinti verslo ir turizmo plėtros sąlygas. Planuojama, kad švyturys Pervalkoje būtų remontuojamas, pritaikomas priimti jį norintiems aplankyti turistams.

Istorija: 1900 m. pastatytas Pervalkos švyturys. "Jūros" archyvo nuotr.

Nemuno damba

Vyriausybė savivaldai planuoja perduoti ir kitą buvusį Vidaus vandens kelių direkcijos turtą.

Jurbarko rajono savivaldybei būtų perduota beveik 26 tūkst. kv. m damba Nemune, Kalnėnų kaime. Jos vertė – per 10 tūkst. eurų.

Vykstant bendrovės akcionavimui stengiamasi atsikratyti to turto, kuris tolesnei bendrovės veiklai įžvelgiamas kaip nereikalingas.

Vidaus vandens kelių direkcija yra pripažinusi, kad damba nereikalinga jos funkcijoms vykdyti.

Pats įrenginys yra vertingas istorine prasme. Damba pastatyta dar 1875 m. Ji ateityje galėtų būti naudojama kaip turizmo objektas.

Nebereikalingas turtas

Akcionuojama Vidaus vandens kelių direkcija valdo turtą, kurio nepriklausomo turto vertintojo nustatyta rinkos vertė yra per 12 mln. 630 tūkst. eurų.

Vykstant bendrovės akcionavimui stengiamasi atsikratyti to turto, kuris tolesnei bendrovės veiklai įžvelgiamas kaip nereikalingas.

Savotišką sprendimą tokiam nereikalingam turtui yra pristatę ir nepriklausomi turto vertintojai. Jie perduodamo turto nevertino, nes pripažinta, kad iš jo ateityje kuriamai akcinei bendrovei Vidaus vandens kelių direkcijai nebūtų naudos.

Tiek Pervalkos švyturys, tiek damba Jurbarko rajone yra seni objektai. Jų nusidėvėjimo lygis yra labai didelis. Todėl ir vertinta, kad akcine bendrove tapusiai Vidaus vandens kelių direkcijai nebūtų prasmės į juos investuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių