Pereiti į pagrindinį turinį

Neringa planuoja rekonstruoti rinkliavos postą

2012-09-26 19:15
Neringa planuoja rekonstruoti rinkliavos postą
Neringa planuoja rekonstruoti rinkliavos postą / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kasmet kelis milijonus litų už įvažiavimą į Kuršių neriją surenkanti Neringos savivaldybė planuoja rekonstruoti Alksnynėje esantį rinkliavos postą.

Per aštuonis šių metų mėnesius už įvažiavimą į valstybės saugomą Kuršių nerijos nacionalinio parko Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją surinkta 2,6 mln. litų.

Ateityje į šio kurorto biudžetą turėtų būti surinkta dar daugiau lėšų, nes nuo šiol tiek vasarą, tiek žiemą įvažiavimas į neriją lengvuoju automobiliu kainuos vienodai – 20 litų. Anksčiau žiemos sezonu ši rinkliava būdavo perpus mažesnė.

Kur konkrečiai šios lėšos bus panaudojamos – nėra numatyta, nes jos pateks į biudžetą.

„Jau yra minčių, kaip būtų galima patobulinti Alksnynėje esantį rinkliavos postą“, – sakė Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas.

Neringiškiai prieš penkerius metus rinkliavos poste įsidiegė naują aparatūrą, tačiau jau dabar pastebimi jos trūkumai.

„Juk mes buvome pirmieji, kurie tokį postą rengėme. O ir technika kasmet sensta“, – pridūrė A. Vyšniauskas.

Alksnynės posto rekonstrukcija atsiėjo 250 tūkst. litų.

„Postas jau atsipirko su kaupu. O reikėtų pagalvoti apie tai, kad srautai vis didėja. Kas būtų buvę, jei mes tuos penkerius metus būtume dirbę su kasininkais?“ – net nenorėjo įsivaizduoti administracijos vadovas.

A. Vyšniauskas pastebėjo, kad ateityje virš rinkliavos aparatų reikėtų įrengti stogines, nes kai sušlampa kupiūros, technika jų neatpažįsta.

„Laukiame kelio rekonstrukcijos. Manyčiau, kad posto teritoriją galima būtų išplatinti ir padaryti erdvesnę aikštelę. Vietos kur plėstis yra“, – planus dėstė A. Vyšniauskas.

Savivaldybės duomenimis, per metus Neringoje apsilanko daugiau nei 400 tūkst. turistų, pernai vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą surinkta apie 3 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų