Neringiškių aktyvumas stebina: balsavo beveik pusė

Nors Lietuvoje antrojo rinkimų turo išankstinio balsavimo aktyvumas mažai skiriasi nuo pirmojo, tiek Klaipėdos, tiek Neringos savivaldybėse šįkart balsuojama gausiau nei prieš dvi savaites. Ypač aktyvūs – neringiškiai. Kuršių nerijoje per tris išankstinio balsavimo dienas pilietinę pareigą jau atliko beveik 40 proc. rinkėjų.

Trys Neringos savivaldybėje esančios apylinkės – Kopų, Smėlio ir Pušų – priklauso Pajūrio rinkimų apygardai.

Neringiškiai iš visų šios apygardos rinkėjų yra patys aktyviausi. Prieš dvi savaites iš anksto jų balsavo 32,3 proc. Visos Lietuvos vidurkis buvo tik 11,64 proc.

Dabar per pirmas tris išankstinio antrojo rinkimų turo balsavimo dienas net 40 proc. (1 767) Neringos rinkėjų jau atliko savo pilietinę pareigą.

Šįkart iš anksto aktyviau nei prieš dvi savaites balsuojama ir Klaipėdoje.

Neringoje balsavimo teisę turi 4 441 žmogus.

Galima tik spėti, kad kone visi norintieji balsuoti neringiškiai savo balsą jau atidavė, nes per pirmąjį turą, skaičiuojant ir išankstinius balsus, rinkimuose dalyvavo 55 proc. piliečių, tai gerokai daugiau nei Lietuvos vidurkis (47,16 proc.).

Šįkart iš anksto aktyviau nei prieš dvi savaites balsuojama ir Klaipėdoje.

Per tris dienas iš Marių rinkimų apygardos jau balsavo 7,36 proc. rinkėjų, pirmajame ture buvo 6,21 proc.

Iš Pajūrio apygardos išankstiniuose rinkimuose jau dalyvavo 13,71 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites – 12,14 proc.

Iš Danės rinkimų apygardos nuo pirmadienio iki trečiadienio balsavo 9,25 proc. piliečių, pirmajame ture jų buvo 8,49 proc., iš Baltijos apygardos – 10,85 proc., pirmajame ture – 8,54 proc.

Beje, ketvirtadienį vakare Klaipėdoje, Žvejų rūmuose, kur šįkart dėl koronaviruso pandemijos organizuojamas išankstinis balsavimas, vyko Muzikinio teatro spektaklis, į kurį buvo parduota apie 300 bilietų.

Tačiau esą viskas buvo suorganizuota taip, kad rinkėjai ir į spektaklį atėję žiūrovai nesusidurtų ir nekontaktuotų.

Šiandien ir rytoj bus galima balsuoti namuose, nuo rytojaus, šeštadienio, likus 30 val. iki rinkimų, jau bus draudžiama bet kokia rinkimų agitacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių