Neringoje dėl automobilių statymo - nesusipratimai

  • Teksto dydis:

Nepaisant vykdytų prevencinių priemonių, automobilių statymo problemos Neringoje išliko tokios pačios kaip ir praėjusiais metais.

Kaip pastebi Neringos savivaldybės saugaus eismo komisijos nariai, nesusipratimų sumažėtų, jei kurorto gyventojai ir lankytojai laikytųsi numatytos tvarkos, atsižvelgtų į esamus kelio ženklus.

Daugiausia diskusijų kyla dėl savivaldybės valdomų aikštelių greta daugiabučių namų. Siekiant išvengti konfilktų dėl daugiaubučių namų kiemuose statomų automobilių, šiose zonose transporto priemonių statymą riboja kelio ženklas Nr. 531 „Rezervuota stovėjimo vieta“, suteikiantis teisę transporto priemones statyti tik specialius leidimus turintiems asmenims.

Klaidinami poilsiautojai skundžiasi

Automobilių savininkai, kurių transporto priemonės pastebimos stovinčios be  leidimo ar su negaliojančiu leidimu baudžiami teisės aktų nustatyta tvarka.

Nors leidimai išduodami tik gyvenamąją vietą Neringoje deklaravusiems fiziniams asmenims bei nekilnojamojo turto Neringoje savininkams, statyti automobilius daugiabučių namų kiemuose klaidingai raginami ir kitų miestų gyventojai.

„Nubausti poilsiauti į kurortą atvykę žmonės pyksta ant pareigūnų, pažeidimą užfiksavusių žmonių. Skundžiasi, kad automobilį statyti kieme jiems leido nuomojamo buto, apartamentų šeimininkas. Tokie nutikimai apkartina žmonių poilsį, gadina kurorto įvaizdį “, - pasakoja Neringos savivaldybės mero pavaduotojas Vigantas Giedraitis.

Galiojanti tvarka – kokybiškam poilsiui užtikrinti

Su nemalonia situacija susidurti teko ir Agnei iš Klaipėdos. Kurorto svečiai, trumpam stabtelėję vienoje iš daugiabučių namų aikštelių buvo apšaukti pro langą išlindusios moters. Tokių situacijų atgarsiai savivaldybę pasiekia vis dažniau.

Mero pavaduotojas dar kartą ragina Nidos gyvenvietės svečių automobilius nukreipti į bendrovės „Neringos komunalininkas“ aikštelę, adresu Taikos g. 45. Joje transporto priemonės yra saugomos, tad lankytojai galės mėgautis ramesniu poilsiu.

Galiojančia tvarka stengiamasi užtikrinti kokybišką poilsį Neringoje. Ne vietoje paliktos transporto priemonės apsunkina šiukšlių išvežimą, kelią papildomus sunkumus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, greitosios medicinos pagalbos transporto priemonėms ir kitam gyvenvietes aptarnaujančiam specialiajam transportui. Be to, trukdo grožėtis unikalia gyvenviečių architektūra ir kraštovaizdžiu, mėgautis Neringos išskirtinumą kuriančia tyla ir ramybe.

Kliūtys aikštelėje turi būti pašalintos

Atsižvelgiant į tai, praėjusią savaitę pastatyti ženklai draudžiantys stovėti transporto priemonėms Pervalkos gyvenvietės pagrindinėje gatvėje.

„Po kelis metus trukusių pastangų Pervalkoje pradėjo veikti stovėjimo aikštelė, kur ir turėtų būti paliktos transporto priemonės “, - pastebi V. Giedraitis.

Kaip ir praėjusiais metais, Neringos gyvenvietėse pastebimi atvejai, kuomet pažymėtose stovėjimo vietose užrašomi automobilių ar namo būtų numeriai, vietos užstatomos kėdėmis ir kitokiais namų rakandais

Kliūtis pradėjo šalinti „Neringos komunalininko“ darbuotojai, tačiau sulaukta pasipiktinusių neringiškių nusiskundimų. Neringos savivaldybė dar kartą ragina gyventojus pašalinti kliūtis bendrojo naudojimo stovėjimo vietose bei nuvalyti  užrašus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių