Pereiti į pagrindinį turinį

Neringos meras A.Vinkus taps premjero patarėju

2013-01-03 07:00
Neringos meras A.Vinkus taps premjero patarėju
Neringos meras A.Vinkus taps premjero patarėju / Vytauto Petriko nuotr.

Neringos mero Antano Vinkaus laukia dar viena karjeros galimybė. Teigiama, kad Neringos merui siūlomas premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjo postas.

Žinomas medikas ir buvęs diplomatas premjerui turėtų patarinėti sveikatos apsaugos klausimais.

Apie tai, kad A.Vinkus galėtų tapti premjero patarėju, Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis A.Butkevičius prasitarė sveikindamas Neringos merą su jubiliejumi. Premjeras viešai žavėjosi A.Vinkaus kompetencija ir sugebėjimais dirbti.

Pats A.Vinkus tikino, kad siūlomų pareigų neatsisakytų.

„Jei bus toks premjero sprendimas, tai priimsiu kaip mano darbo patirties ir pasitikėjimo manimi įvertinimą“, – teigė A.Vinkus.

Po Seimo rinkimų A.Vinkus buvo minimas kaip galimas kandidatas į Sveikatos apsaugos ministerijos vadovus. Tačiau ministru tapo kitas įtakingas socialdemokratas – Vytenis Andriukaitis.

V.Andriukaitis patvirtino, kad A.Vinkaus kandidatūra yra labai rimtai aptarinėjama.

„Mano žiniomis, tokia diskusija yra, bet šis sprendimas yra premjero kompetencijoje“, – pastebėjo V.Andriukaitis.

Premjeras A.Butkevičius vakar neslėpė, kad su A.Vinkumi faktiškai sukirsta rankomis ir partijos bičiulis netrukus turėtų imtis persikraustymo į sostinę.

„Jei tik jis sutinka. Buvo toks klausimas svarstomas ir buvo teigiamas sprendimas. Faktiškai taip, jau yra suderėta“, – neslėpė A.Butkevičius.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė tikino, kad premjero komanda dar nėra visiškai suformuota.

„Neturime patarėjų socialinių reikalų, švietimo ir kultūros klausimais. Kiek suprantu, premjeras yra numatęs kandidatus, tik vis dar vyksta derybos“, – tvirtino E.Butkutė-Lazdauskienė.

Vidutinis premjero patarėjo atlyginimas siekia 5,6 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių. Neringos meras vidutiniškai kas mėnesį gaudavo 5,4 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių.

„Na, dar būna priedai. Tačiau kiek gaus patarėjas, aš nežinau ir nesidomėjau, ar daugiau, nei būdamas meru“, – teigė premjero atstovė spaudai.

Jei A.Vinkui tektų atsisveikinti su mero kėde, Neringos vicemeras Vigantas Giedraitis tikino, kad daugumą taryboje turinti socialdemokratų frakcija nepraras savo pozicijų.

„Mūsų frakcija yra pajėgi. Nors frakcija dar nesvarstė jokiu kampu tokios galimybės. Aš pats į mero kėdę net nežiūriu, nes kol kas gandais nesinori tikėti“, – teigė V.Giedraitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų