Neringos savivaldybė pakėlė ekologijos mokestį: įvažiavimas brangs iki 30 eurų

Neringos valdžia nusprendė branginti ekologijos mokestį, kuris mokamas įvažiuojant automobiliu į šią savivaldybę. Nuo kitų metų vietoje 20-ies eurų, teks mokėti 30-ies eurų mokestį.

Tokių drastiškų žingsnių imtasi dėl to, jog Neringa esą dūsta nuo norinčiųjų apsilankyti šiame kurorte.

Šiandieną vykusio Neringos tarybos posėdžio metu tarp politikų kilo diskusija, ar tikrai tinkamu keliu savivaldybė sprendžia iškilusias problemas.

„Negalime tik imti pinigus, o nesuteikti paslaugos žmonėms. Daugelis automobilių stovėjimui skirtų aikštelių Nidoje, Juodkrantėje, Preiloje ir Pervalkoje paskutinį kartą buvo remontuotos dar už rublius. Dalyje aikštelių net neteikiama tokia paslauga. Kai kur automobiliams skirtose aikštelėse laikomos malkos ar atliekos“, – pastebėjo tarybos narys Andrius Bagdonas.

Mes svečių neapmokestiname. Mes apmokestiname transporto priemones, kurių atvyksta per daug.

„Mes svečių neapmokestiname. Mes apmokestiname transporto priemones, kurių atvyksta per daug“, – į opozicijos replikas mėgino atsakyti Neringos meras Darius Jasaitis.

Neringos meras aiškino, jog kito būdo suvaldyti turistų srautų nėra. A. Bagdonas pastebėjo, jog įvažiavimo į Neringą mokesčio padidinimas iki 30 eurų prilygsta, o kai kuriais atvejais ir gerokai lenkia, mokesčiui už vizas į populiariausias turistines šalis.

„Prieš penkerius metus mokestį kėlėme nuo 5 iki 10 litų, vėliau jau buvo 10-ies eurų mokestis. Jis kilo iki 20-ies eurų. O dabar nustatome 30-ies eurų mokestį. Įveskite Neringos vizas. Gal tokiu būdu išspręsite problemą? ", – utriravo A. Bagdonas.

Šiuo tarybos sprendimu naikinamos kai kurios lengvatos.

"Anksčiau galiojusią tvarką, kuri leido turistui, jau mokėjusiam ekologinį mokestį, per penkias dienas nemokamai įvažiuoti į savivaldybės teritoriją antrą kartą, jei jis lankėsi Jūrų muziejuje ar uostamiestyje, taryba panaikino“, – akcentavo A. Bagdonas.

30-ies eurų mokestį teks mokėti nuo birželio 20 dienos iki rugpjūčio 20 dienos.

„Kitu periodu vietinė rinkliava už įvažiavimą į Neringą lengviesiems automobiliams sieks kaip ir iki šiol – 5 eurus“, rašoma tarybos nutarime.

Neringos taryba, priimdama tokį sprendimą, rėmėsi pateikta statistika.

Per šių metų aštuonis mėnesius į Neringą atvyko 161 877 (2018 m. 8 mėn. – 150 231) automobiliai, mokėję vietinę rinkliavą, neskaitant Neringoje deklaravusių asmenų ir kitus leidimus turinčių transporto priemonių.

Per vasaros sezono laikotarpį, nuo gegužės 1 d., iki rugpjūčio 31 d. šiemet į Neringą įvažiavo 128 267 transporto priemonės (2018 m. vasaros sezono metu 111 569) t.y. 16 698 automobiliais daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valerijonas Klaipeda

Valerijonas Klaipeda portretas
Neringa esą dūsta nuo norinčiųjų apsilankyti šiame kurorte!!!! dusta ne nuo to!!!!

puiku

puiku portretas
Į Klaipėdą taip pat daug transporto priemonių atvažiuoja, i Vilnių – dar daugiau. Taigi visi neringiškiai įvažiuodami į žemyną mokėsite po 30 eurų.

susivienyt

susivienyt portretas
ir iš principo pas juos visiškai nevažiuot
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių