Pereiti į pagrindinį turinį

Nidiškis pralaimėjo mūšį prieš savivaldybę

2013-04-09 18:07
Nidiškis    pralaimėjo    mūšį prieš savivaldybę
Nidiškis pralaimėjo mūšį prieš savivaldybę / Vytauto Petriko nuotr.

Užsimojęs įrodyti, kad Neringos savivaldybės konkursas prekybos vietoms užimti surengtas neskaidriai, neringiškis mūšį teisme pralaimėjo.

Nidoje gyvenantis Rimantas Kazlauskas vakar namo grįžo nelinksmas – Klaipėdos apygardos administracinis teismas jo skundą atmetė. Vyras prašė panaikinti Neringos savivaldybės sprendimą dėl kelių prekybos vietų Pervalkoje bei skelbti naują atranką.

Ne vienus metus prekiavęs prie tako į Pervalkos paplūdimį, šiemet R.Kazlauskas šios vietos nelaimėjo. Tačiau jį papiktino ne tai, o faktas, kad jo konkurentas paprašė perkelti burtų traukimo laiką į vėlesnį, bandydamas laimę kitoms prekybos vietoms užimti. Taip, pasak R.Kazlausko, konkurentas norėjo įsitikinti, jog laimės patrauklesnę vietą, o jei ne, galės pabandyti laimę siekdamas kitų prekybos vietų.

Pareiškėjas įsitikinęs, kad tokiu būdu buvo pažeistas Konkurencijos įstatymas, ir norėjo apginti viešąjį interesą. Vyras turėjo savų argumentų bei įrodymų.

Vakar Klaipėdos apygardos administracinis teismas paskelbė, kad atmeta R.Kazlausko skundą, nes jis nedalyvavo konkurse į tas vietas, kurių rezultatus skundė. Be to, privatus asmuo neturi teisės ginti viešąjį interesą.

Per 14 dienų pareiškėjas gali šį sprendimą apskųsti aukštesnės instancijos teismui. R.Kazlauskas nusiteikęs nenuleisti rankų ir kreiptis į kitas institucijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų