Nidos aerodrome šėlo aviacijos šventės dalyviai

Nidos aerodrome surengta aviacijos šventė atviliojo minias žiūrovų, dangų raižė dešimtys lėktuvų.

Organizatoriai spėja, kad į šventę atėjo apie 3 tūkst. žiūrovų.

Saulėtą ir itin šiltą šeštadienį daugelis atvyko su šeimomis, aerodromo pievelėje atvykėliai tiesė patiesalus ir, įsitaisę ant žemės, lyg piknike, stebėjo dangaus reginį.

Viešosios įstaigos "Nidos oro parkas" vadovas Bronius Zaronskis džiaugėsi, kad įvairių modelių lėktuvais šventės dalyviai suskrido iš visos Lietuvos.

"Apie 40 lėktuvų buvo. Oras labai geras, žmonės pasakojo, kad liko patenkinti. Vyko mugė, visiems buvo ką veikti", – džiaugėsi B.Zaronskis.

Į šventę atvyko Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kariai su amunicija.

Atsigabenti kariškių pabūklai traukė poilsiautojų dėmesį.

Netrukus danguje vienas po kito savo pasirodymus jau demonstravo lakūnai.

Daugiausia dėmesio sulaukė dangaus virtuozas Jurgis Kairys, kurio pilotuojamas lėktuvas itin stebino savo viražais.

Nepakartojamą reginį danguje kūrė ir akrobatinės grupės "Anbo" pilotai Rolandas Paksas, Robertas Noreika, Algimantas Žentelis ir Antanas Marčiukaitis.

Į dangų kilo apie 40 įvairių modelių lėktuvų – savo programą demonstravo net ir sraigtasparniai, ultralengvieji, vienmotoriai orlaiviai, skraidyklės, parasparniai. Į dangų pakilo ir oro balionas.

Šventės dalyvius linksmino Vilniaus grupė "Tikra muzika", Latvijos Kalnų kultūros namų kapela "Spelmani", Ventspilio kapela, Klaipėdos moterų ansamblis "Viva la musica", Kretingos grupė "Aloyzas Žilys su draugais", Nidos bendruomenių namų kapela "Gildija".

"Visi laukė naktinio skrydžio, kuris buvo efektingiausias – pasaulio čempionų J.Kairio ir Donato Paužuolio pasirodymo su pirotechnika. Danguje buvo viskas vienu metu – ir fejerverkai, ir lėktuvai. Šviesos sproginėjo į visas puses, labai visiems patiko. Pirmą kartą tokie vaizdai, dar niekam tai nebuvo matyta", – tikino B.Zaronskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių