Pereiti į pagrindinį turinį

Niekas nenori Klaipėdoje statyti apžvalgos rato

2016-03-07 17:00
Planai: apžvalgos ratas turėtų atsirasti Danės skvere, netoli vaikų žaidimų aikštelės.
Planai: apžvalgos ratas turėtų atsirasti Danės skvere, netoli vaikų žaidimų aikštelės. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio valdžia sumažino reikalavimus įmonei, kuri norėtų Danės skvere įrengti apžvalgos ratą. Pagrindinis palengvinimas – investicijų sumažinimas. Teigiama, kad toks sprendimas priimtas, nes nesulaukta jokio susidomėjimo konkursu iš galimų paslaugos teikėjų.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė tvirtino, kad investicijos sumažintos penkis kartus.

Anksčiau iš bendrovės, kuri statytų apžvalgos ratą, reikalauta investuoti 1,5 mln. eurų. Dabar investicijų suma sumažinta penkis kartus – iki 300 tūkst. eurų.

„Pagrindinė priežastis, kodėl pakeitėme sąlygas yra ta, kad nesulaukėme jokio susidomėjimo iš įmonių teikiančių tokias paslaugas. Niekas nei sąlygų atėjo pasiimti, nei skambino domėtis. Informaciją apie konkursą išsiuntėme ir šveicarams, ir olandams, ir italams. Padėkodavo už laišką ir tiek“, – pasakojo vedėja.

Pasak J.Uptienės, pagalvota, kad gal dalyvius atbaido per didelė investicijų suma. Tad ji sumažinta.

„Didelę investicijų sumą buvome nusimatę, nes norime rimto, didelio apžvalgos rato. Tačiau gal paslaugos teikėjai gali apžvalgos ratą įrengti pigiau. Žiūrėsime, kaip dabar bus. Svarstėme apskritai atsisakyti investicijų sumos, bet palikome. Tačiau sąlygose yra numatytas apsidraudimas – esame nurodę, kokio aukščio turi būti apžvalgos ratas – 38 metrų“, – pasakojo vedėja.

Mintis, kad Klaipėdoje reikia pastatyti apžvalgos ratą, kuris galėtų veikti ne tik vasarą, bet ir žiemą kilo, kai tokią paslaugą pasiūlė teikti vieni verslininkai. Tada buvo paskelbtas konkursas.

Tačiau verslininkai galimybę teikti tokią paslaugą matė ne Danės skvere, o senamiestyje. J.Uptienė tvirtino, kad kol kas nėra svarstoma galimybė keisti vietą. Tokią veiklą senamiestyje riboja paveldosauginiai reikalavimai.

Pratęstas ir pasiūlymų priėmimo laikas. Jų savivaldybė laukia iki balandžio 6-osios 12 valandos. Anksčiau terminas buvo iki kovo 25 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų