Pereiti į pagrindinį turinį

Nori renovuoti Santuokų rūmus

2010-10-05 05:00
Pozicija: uostamiesčio valdžios nuomone, dabartinis Santuokų rūmų pastatas yra atgyvenęs.
Pozicija: uostamiesčio valdžios nuomone, dabartinis Santuokų rūmų pastatas yra atgyvenęs. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio valdžia pasiryžo renovuoti nuo pastatymo kapitalinio remonto nemačiusius Santuokų rūmus. Pateikta paraiška gauti finansavimą iš ES fondų.

Projektas parengtas kartu su Kaliningrado savivaldybe. Pagal šią programą pastato savininkui reikėtų prisidėti tik 10 proc. lėšų. Pagal projektą lėšų pastato renovacijai būtų gauta 7 mln. litų. Prisidėti reikėtų 700 tūkst. litų.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė tvirtino, jog daugiausia rūpesčių kyla dėl to, kad Civilinės metrikacijos skyriaus pastatas priklauso ne savivaldybei, o Aplinkos ministerijai.

"Pastatas nebeatitinka reikalavimų. Jis pasenęs tiek fiziškai, tiek morališkai. Jį būtina remontuoti. Tačiau vargu ar gausime lėšų iš Aplinkos ministerijos, o pagal minėtą programą savivaldybė savų pinigų į jį investuoti negali", – tvirtino vadovė.

Anot A.Daujotienės, savivaldybė prieš trejus metus prašė ministerijos perduoti pastatą, bet tai nebuvo padaryta.

A.Daujotienės nuomone, dabartinės patalpos Civilinės metrikacijos skyriui per didelės. Į atnaujintą pastatą būtų galima įkelti ir kitas organizacijas ar įstaigas. Dabar apeigoms skirtų patalpų plotas siekia beveik tūkstantį kvadratinių metrų. Bendras pastato plotas – pusantro tūkstančio kvadratinių metrų.

"Jei pastatas būtų mūsų, ieškotume kur perkelti Civilinės metrikacijos skyrių. Dabar valstybė pinigų eksploatacinėms išlaidoms duoda, o remontui ne, nors pastatą atnaujinti būtina, – pabrėžė direktorė. – Tai visiško valstybės neūkiškumo pavyzdys. Pastatui jau 30 metų, o kapitalinio remonto nebuvo nė karto", – teigė vadovė.

Klaipėdos savivaldybė pastato einamajam remontui ne kartą yra skyrusi pinigų. Buvo keičiami langai, remontuojamas stogas.


Klaipėdos savivaldybė skyrė lėšų Santuokų rūmų remontui:

2002 m. – 220 000 litų

2003 m. – 127 000 litų

2006 m. – 57 000 litų

2007 m. – 3000 litų

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų