Pereiti į pagrindinį turinį

Nugaišo Jūrų muziejaus pažiba Piratas

2013-05-31 09:53
Nugaišo Jūrų muziejaus pažiba Piratas
Nugaišo Jūrų muziejaus pažiba Piratas / Alfonso Mažūno nuotr.

Ne vieno klaipėdiečio aplodismentų sulaukęs šiaurinis jūrų liūtas Piratas nebelinksmins Jūrų muziejaus lankytojų. Išgyvenęs 23 metus gyvūnas krito, kaip paaiškėjo po tyrimo, dėl auglio, kuris susiformavo tarp širdies ir plaučių.

„Vidutiniškai jūrų liūtai gyvena apie 25 metus. Tad Piratas nugyveno jau savo amžių. Paskutiniais metais jis buvo vangus, nenoriai žaidė, tad buvo laikomas atskirai ir gyveno su savo drauge jūrų liūte Markize. Pernai jie susilaukė liūtuko“, – pasakojo Jūrų muziejaus atstovė spaudai Nika Puteikienė.

Pirmuosius ligos požymius muziejaus darbuotojai pastebėjo prieš dvi savaites.

„Liūtas ėmė kosėti. Jį apžiūrėjo specialistai, buvo atlikti mikrobiologiniai tyrimai. Tačiau manyta, kad tai tik kažkokia kvėpavimo takų infekcija ar uždegimas“, – teigė N.Puteikienė.

Tačiau praėjusį savaitgalį liūtas nudvėsė.

Šis jūrų liūtas Klaipėdoje apsigyveno 1991 m. Tuo metu muziejus iš Rusijos instituto liūtą nusipirko už 6 tūkst. rublių.

Per dieną jūrų liūtams reikia apie 40 kg maisto. Patinai yra gerokai didesni už pateles.

Piratas svėrė apie 800 kg, Markizė – tik 200 kg.

Šie jūrų gyvūnai liūtais buvo pavadinti dėl ilgų, aplink kaklą augančių plaukų, kurie kartais siekia net 25 cm ilgį ir primena sausumos liūtų karčius. Manoma, kad prieš 50 mln. metų jūrų liūtų protėviai buvo lokiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų