Nukirsto kryžiaus mįslę narplioja prokurorai

Uostamiesčio prokurorai narplioja precedento neturinčią bylą – aiškinasi, kas kirviu išniekino kryžių. Bažnyčios tarnai tokius vaizdus rado pajūrio politinio veikėjo socialinio tinklo paskyroje. Tačiau pagoniu besiskelbiantis vyras tvirtino, kad jį Bažnyčia esą tik juodina, nes jis išpažįsta kitą tikėjimą.

Kreipėsi vyskupai

Skandalinga byla pradėta, kai į prokuratūrą kreipėsi Vyskupų konferencijos sekretoriatas. Jo atstovai parašė pareiškimą, kad Vaido Žemaičio vardu sukurtoje socialinio tinklo "Facebook" paskyroje paviešinti vaizdai, kaip kertamas kryžius ir Bažnyčia nori išsiaiškinti, kas tai padarė.

Bažnyčios tarnai pateikė ir kelias nuotraukas, kuriose aiškiai matyti vyriškis, rankose laikantis kirvį.

"Vienoje jų matyti, kaip jis dar tik ruošiasi kirsti kryžių, kitoje – kerta, o vėlesnėse nuotraukose matyti visa įvykio chronologija", – tikino Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Simonas Genys.

Nuotraukoje užfiksuotas nukirstas kryžius atrodo lyg būtų stovėjęs ne vieną dešimtmetį.

"Tikrai neatrodo, jog kryžius buvo pastatytas naujas. Po nukirsto kryžiaus nuotrauka žmogus parašė: "Prasidėjo Žemaitijos piliakalnių šventviečių valymas", – teigė prokuroras.

Teisėsaugininkai neatsimena atvejo, kad būtų tekę tirti bylą dėl nukirsto kryžiaus.

"Būta nusikaltimų, kai jaunimas siautėjo kapinėse, vartė kryžius, bet kad paimtų žmogus kirvį ir nukirstų kryžių – nepamenu", – atmintį perkratė S.Genys.

Nuotraukas ištrynė

Bažnyčios tarnai į teisėsaugą kreipėsi dar pavasarį. Vos gavę pranešimą, prokurorai pasidomėjo palangiškio, prisistatančio Vaidu Žemaičiu, veikla socialiniame tinkle.

"Matyti, kad tai – aktyvus žmogus. Jis reiškiasi įvairiais klausimais, ypač jam kliūva krikščionybė ir kunigai", – pastebėjo prokuroras.

Tačiau kai prokurorai pradėjo tyrimą, anksčiau socialiniame tinkle bažnyčios tarnų rastas kryžiaus kirtimo vaizdelis iš kurorto gyventojo paskyros jau buvo pašalintas.

"Pradėjome ikiteisminį tyrimą dėl religinės nesantaikos kurstymo. Gali būti, kad žmogui kažkas patarė ištrinti šias nuotraukas", – aiškino prokuroras.

Tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

clara

clara portretas
Kam reikejo kirst ta kryziu? Jei jis pagonims tikrai trukde, galejo susitare ji zmogiskai perkelti. Ar siais laikais neimanoma civilizuotai susitarti? Kodel butinai reikia rodyti neapykanta krikscionybei ir kurstyti nesantaika? Krikscionys tai nieko neniekina ir nesitycioja is kitu religiju... Ir is viso, kokia prasme mustis? Vis tiek niekas nelaimes. Kristus jau nugalejo pasauli! Jezus yra vienintelis laimetojas ir visa yra Jo, Jam ir Jame!

smikis

smikis portretas
Saunuolis Vaidai,mes Palangiskiai palaikome Tave.

Audrė

Audrė portretas
Apie kokią gėdą kalbam? Dar niekas neaišku. Aišku tik tai, kad kai kurie kunigai(dauguma) nebesižino kaip mindžioti tai kas yra lietuviška. Vilniaus Arkikatedra taip pat pastatyta ant senovinės baltų šventvietės .... ir daug po Lietuvą tokių vietų, kur naikinamas senasis paveldas. Tai kam turi būti gėda??????? Gal tam kas kardu praliedamas žmonių kraują atnešė tikėjimą ir dar vis "neša" tik kitokiais būdais ... kas jiems leidžia statyti kryžius ten kur papuola????? Daug kunigų tėra tik užsislaptinę biznieriai ... tai apie kokį pašaukimą galima kalbėti. Patys nesižino ko nori.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių