Nuo COVID-19 mirė Klaipėdos hospiso pacientas, susirgo Vilniaus medikas

Nuo koronaviruso mirė Klaipėdos hospiso pacientas, taip pat šia infekcija susirgo Santaros klinikų darbuotojas, jau anksčiau buvęs izoliuotas dėl kontakto su sergančiu asmeniu.

Anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovės Rolandos Lingienės, 76 metų asmuo Klaipėdos hospise slaugytas nuo praėjusių metų lapkričio pabaigos, koronavirusu susirgo balandžio 18 dieną. Jis mirė šį pirmadienį nuo COVID-19 infekcijos ir kitų gretutinių ligų.

Vienintelis per paskutinę parą patvirtintas COVID-19 atvejis Santaros klinikų darbuotojui, tačiau jis sąlyčio su kitais asmenimis neturėjo ir užkrato platint negalėjo, nes buvo jau anksčiau izoliuotas dėl buvusio sąlyčio su sirgusiu asmeniu.

„Tai yra Santaros klinikų sveikatos priežiūros darbuotojas ir šis asmuo buvo izoliuotas jau po renginio „Beer House“ restorane, kai medikai birželio 12 dieną šventė“, – BNS trečiadienį  sakė R. Lingienė.

Pasak jos, vienam iš šventės dalyvių susirgus, jau birželio 14 dieną visi devyni šventėje dalyvavę asmenys buvo izoliuoti.

„Vienas iš tų izoliuotų dabar ir susirgo. Bet jis kontaktų neturėjo ir ligos židinys neišplito. Šis atvejis yra pavyzdys, kai savalaikiai nustatome ir izoliuojame, ir vėliau efektyviai sustabdome ligos plitimą“, – teigė R. Lingienė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šiuo metu koronavirusu serga 232 žmonės, pasveiko 1484.

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius išaugo iki 78, dar dešimt užsikrėtusiųjų koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Izoliacijoje šiu metu yra 147 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kotryna

Kotryna portretas
Baikit juokit su ta corona,visa karantina atidirbau antisanitarinem salygom ir nesusirgau.Cia jokio viruso nera,o jei yra tai jis tikrai nera toks baisus,kaip apibudinamas

Gyventoja

Gyventoja portretas
Kitose šalyse ,reikia laikytis metro -pusantro . Transporte nešioti kauke. Pas mus NE ,jei pasakai Žmonės tyčiojasi. Gaila - KAD PATYS NESISAUGO...

Anonimas

Anonimas portretas
taigi jie uz tai gauna didziulius pinigus po rinkimu juos i vietas lietuva per 30 nepriklausomybes metu su savo darbscia tauta turetu buti bent 20- tuke o ji vergauja kitiems kaimas sugriautas dar ir pazabot noras uzejo konservatoriams audita o kitoms partijoms greitu laiku ta pati zmones atsibuskite seimas nereikalingas isrenkame vyriausybe ir seimo darmajedus laukan visiems audita
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių