Nuo Kalėdų stalo – į pirtį

Viešoji Klaipėdos pirtis neatsigina lankytojų – per dieną čia garo malonumais lepinasi nuo šimto iki pusantro šimto lankytojų.

"Trilapio" pirčiai vadovaujantis Andrius Vaitkus tikino, kad jei tik lankytojai pageidaus, gali būti, jog pirtį teks kurti ir švenčių dienomis.

"Antroji Kalėdų diena yra nedarbo diena. Tačiau tai yra pirmadienis. Pirmadieniais pirtis dirba. Todėl nusprendėme apklausti lankytojus, ar jie pageidautų, kad pirtis dirbtų antrąją Kalėdų dieną. Dar svarstome, bet viskas priklausys nuo klientų", – pasakojo A. Vaitkus.

Kodėl pirmadienį einama į pirtį?

Turime klientą, kuris į pirtį ateina būdamas 94 metų.

"Pats nežinau, tokios susiklostė tradicijos. Yra tokių, kurie po savaitgalio skuba į pirtį. Yra tokių, kurie trisdešimt metų į pirtį ateina pirmadieniais ir nieko nenori keisti", – patikino A. Vaitkus.

Pirtis veikia pirmadieniais, ketvirtadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais. Darbo dienomis pirtis duris atveria 15 val. ir veikia iki 20 val.

Savaitgaliais pirtis pradeda veikti vidurdienį ir veikia iki 19 val.

Andrius Vaitkus. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Kiekvieną dieną renkasi tam tikra kompanija. Kai kurie net specialiai renkasi tam tikrą dieną, nes jiems tinka bendra nuotaika. Pirtininkų bendruomenė labai specifinė. Jei į pirtį ėjo tėvas, eina ir sūnus, o jis savo sūnų atsiveda. Turime klientą, kuris į pirtį ateina būdamas 94 metų. "Aš gyvas, kol einu į pirtį." Taip žmogus apibūdina, dėl ko jam svarbi pirtis", – stebėjosi A. Vaitkus.

Pirties darbuotojai, pasak A. Vaitkaus, geri psichologai. Jie išmano, kurį klientą būtina pakalbinti, nes žmogus ateina bendravimo.

"Žino, kurį ratu geriau apeiti. Būna ir tokių. Bet dauguma klientų ateina dėl bendrystės jausmo, smagumo, kompanijos. Per daugybę metų susiformavo tam tikros grupės. Vieną dieną renkasi futbolo mėgėjai. O jei kas nors ne savo grafiku ateina, kiti net stebisi", – juokėsi A. Vaitkus.

Dėl dujų kainų šuolio šiemet pirtis brangino bilietus.

"Mes garą gaminame dujomis. Elektros ne tiek daug vartojame. Sutrumpinome darbo laiką valanda. Teko kelti bilietų kainą nuo 11 iki 13 eurų. Senjoro bilietas nuo 9 kilo iki 11 eurų. Nebuvo kur dingti. Bet džiaugiamės, kad mūsų klientai suprato, dėl ko esame priversti kelti kainas", – pasakojo A. Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tilze

tilze portretas
butinai ateisim pirmadieni

Mada

Mada portretas
Lietuviai visda eidavo į pirtis iki švenčių. Dabar ... atvirkščiai.

Donatas

Donatas portretas
Kai paskutinį kartą buvau toje pirtyje tada man bilietas kainavo 6 eurai. O kai vėl ateisiu į šią pirtį tada jau už bilietą mokėsiu 13 eurų.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių