Nuogalės pajūrio paplūdimiuose vėl kelia erzelį (papildyta)

Paplūdimiuose vėl prasidėjo kova dėl vietos. Nukėlus moterų pliažo ženklą, kilo konfliktas tarp nuogalių ir šeimų Pirmojoje Melnragėje. Aistros neblėsta ir dėl nuogų moterų, gulinčių netoli molo. Pasipiktinę klaipėdiečiai pagalbos žada prašyti Prezidentės.

"Čia mūsų zona!"

Saulės vonių išsiilgusių moterų, atėjusių į Pirmosios Melnragės paplūdimį, laukė nemalonus siurprizas. Įprastoje joms skirto paplūdimio vietoje laiką leido ne tik jų bendramintės, bet ir vaikai, vyrai.

Pasipiktinusios lankytojos puolė ginti savo teritoriją ir šeimoms garsiai mėgino išaiškinti, kad čia jų zona. Tačiau nuogalių laukė staigmena – moterų pliažo ribą žymintis ženklas buvo nukeltas apie 300 metrų toliau nei stūksojo iki šiol.

Nuogalės neužleido savo pozicijų ir be skrupulų vis tiek įsitaisė šalia šeimų. Tėvams beliko tik uždengti vaikų akis ir skubėti ieškoti kitos vietos.

Po kilusio sąmyšio moterų pliažą žymintis ženklas buvo sugrąžintas į ankstesnę vietą.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki tvirtino, kad moterų pliažo ribos nepasikeitė – įvyko paprasčiausia klaida.

„Šiemet ženklus paplūdimyje statė nauja įmonė. Ji tai darė pirmą kartą. Todėl ir susipainiojo. Viskas jau atstatyta į savo vietas“, – teigė A.Siakki.

Senosios vietos neužleidžia

Vos prasidėjus vasaros sezonui, nuogalės grįžo į Pirmosios Melnragės pliažą, esantį nuo bendrojo paplūdimio molo link. Anksčiau čia daug metų buvo oficialus moterų paplūdimys.

Prieš šešerius metus jis buvo iškeltas arčiau Antrosios Melnragės. Nepaisant to, klaipėdietės mėgautis saulės voniomis į buvusį pliažą eina iki šiol.

Iš šio paplūdimio jų neišprašo nei policijos pareigūnai, nei baudos už viešosios tvarkos pažeidimą – nuogų pasirodymą bendrajame pliaže. Pernai čia vyko ne vienas toks patikrinimas.

„Moterys nepasiduoda ir šioje vietoje guli toliau. Įspėjame, kad čia bendras pliažas, bet jos nepaiso. Nuogos moterys net nekreipia dėmesio, kad šalia jų guli vyrai. Vis tiek deginasi. Nežinome, ką su jomis daryti. Vis dėlto kasmet nuogų moterų čia renkasi vis mažiau“, – pastebėjo A.Siakki.

Moterys tvirtina, kad pliaže molo link renkasi, nes oficialus jų paplūdimys yra toli. Nėra jokio susisiekimo.

„Bijome ir vagysčių. Čia vis tiek daugiau žmonių. Oficialus moterų pliažas yra atokiau. Ten ir žmonių mažiau, ir vagių daugiau. Gali greitai netekti savo daiktų“, – guodėsi nuogalės.

Kreipsis į D.Grybauskaitę

Paplūdimio ruože molo link Pirmojoje Melnragėje gulinčios nuogos moterys piktina pajūriu pasivaikščioti atėjusius žmones. Pernai klaipėdietis Algis Jurkus ėmėsi kovoti su šiuo reiškiniu.

Vyras kreipėsi į pareigūnus, kad šie vykdytų patikrinimus ir išprašytų nuogales. Klaipėdietis tikino, jog kovos toliau, jei moterys nesitrauks iš šios vietos.

„Suprantama, kad taip greitai jų neišvarysi. Juk ne gyvuliai, o žmonės. Jei per metus situacija nebus pasikeitusi, kreipsiuosi aukščiau – rašysiu laišką į Prezidentūrą“, – pabrėžė klaipėdietis.

Anot A.Jurkaus, nustatytos tvarkos reikia laikytis: "Jei yra savivaldybės sprendimas, jį reikia vykdyti".

Vyro nuomone, pliaže molo link gulinčios moterys menkina uostamiesčio įvaizdį prieš turistus. Klaipėdiečiams taip pat nemalonūs tokie vaizdai.

„Mano sesuo buvo pakliuvusi į nemalonią situaciją. Ėjo pasivaikščioti paplūdimiu molo link su 20 ir 18 metų sūnumis. O ten guli išsižergusi nuoga moteris. Šlykštu. Iki ko prieisime?“ – piktinosi A.Jurkus.

Tvarkos žiūrės du pareigūnai

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, jog arčiau moterų pliažo Pirmojoje Melnragėje įrengti negalima.

„Negi skirsi vietą tokiam paplūdimiui šalia centrinio įėjimo, kad visi atėję žiūrėtų? Kioskuose žurnalai su nuogomis moteris keliami į viršų, o ne dedami centre. Taip yra ir su moterų pliažu“, – teigė L.Dūda.

Anot direktoriaus, uostamiesčio pliažuose, kurių ilgis siekia 8 kilometrus, tvarką prižiūrės du policijos pareigūnai. Tikėtasi, kad pajėgos bus didesnės. Miesto savivaldybė planavo pirkti Ekologinės policijos paslaugą, tačiau konkursas buvo sustabdytas.

„Policijos pareiga prižiūrėti viešąsias miesto erdves, tarp jų ir pliažus. Pamatysime, ar užteks tiek pareigūnų“, – komentavo L.Dūda.

Baudžia ir už „stringus“

Klaipėdos 1-ojo policijos komisariato vadovas Mindaugas Busilas tvirtino, jog nelegaliame moterų pliaže priemonės organizuojamos kasmet. Ne išimtis ir šie metai.

Tačiau, anot pareigūno, dažniausiai tai veiksminga būna tik tam sykiui.

„Kiekvieną kartą negalime stovėti toje vietoje ir aiškinti, kad nuogos moterys pasitrauktų“, – tvirtino M.Busilas.

Dalis senajame moterų pliaže gulinčių nuogalių klauso policijos pareigūnų – susirenka daiktus ir pasišalina. Tačiau yra ir įžūlių, kurios guli ir nekreipia į juos dėmesio.

M.Busilas pabrėžė, kad bendruosiuose pliažuose moterys neturėtų gulėti ir nuoga krūtine ar vilkėdamos „stringus“.

„Tokia apranga priskiriama prie pažeidimo. Bendrame pliaže renkasi abiejų lyčių atstovai, tad nereikia provokuoti. Ši apranga yra tinkama moterų pliažui. Žmonės patys turėtų susivokti. Policininkas neis ir nesakys, kaip apsirengti“, – pabrėžė M.Busilas.

Tarybiniais laikais buvo griežtos taisyklės, kur kokį rūbą galima vilkėti. Su paplūdimio chalatu, kuris dažniausiai būdavo pasiūtas iš kartūno ir labai atviras, nebuvo galima išeiti iš pliažo net nusipirkti ledų. Apie vaikščiojimą mieste su tokiu rūbu nebuvo ir kalbos.

Papildyta

Nuogi prie centrinio įjėjimo

Neringos policijos komisariatas sulaukė pasipiktinusių paplūdimio lankytojų skambučių. Žmonės skundėsi, jog po pietų prie įėjimo į centrinį paplūdimį vaikščiojo nuoga moteris ir vyras.

Poilsiautojai piktinosi, tokiu nuogalių elgesiu. Nesuprato, kodėl pora neina į nudistų pliažą, kuris yra kur kas toliau.

Viešose vietose pasirodžiusiems nuogiems žmonėms pareigūnai gali surašyti protokolą kaip už nedidelį chuliganizmą. Toks elgesys gali užtraukti baudą nuo 100 iki 300 litų arba administracinį areštą iki 30 parų. Būtent pagal šį straipsnį ir buvo vykdomos prevencinės priemonės pernai.


Šiame straipsnyje: moterų pliažaspaplūdimys

NAUJAUSI KOMENTARAI

talk

talk portretas
Nuogas kūnas ir jei jis dar gražus, tai puiku. Kam jį slėpti. Visi gi žinom ką turim, todėl gėdytis ar būti archaiškais nereikėtu. Klaipėdai labiau reikėtu propaguoti, kad pas mus galima pliaže būti ir nuogam ir apsirengusiam, kas kaip nori. Tada sulauksim daugiau svečių išmoksime tolerancijos....

mazius

mazius portretas
mano brolis dirba kazkur prie molo-sake per kameras viskas kuo puikiausia priartinama ir matoma-tai gi gulekite ir pozuokite))))))

Irklas

Irklas portretas
nebutu tamsi Lietuva, nera mate zmones pliazu uzseniuose,nereikia ten jokiu ribu zimeti,kas kaip nori tas taip deginasi,o ir vaikams tos nuogos krutys nera idomios, kaip musu lietuvos tamsuoliams
VISI KOMENTARAI 104

Galerijos

  • Ant atkuriamo Klaipėdos pilies bokšto sienų bus užkelta jo viršūnė
    Ant atkuriamo Klaipėdos pilies bokšto sienų bus užkelta jo viršūnė

    Rengiamasi vienam iš didžiausių Klaipėdos pilies bokšto atkūrimo iššūkių – ketvirtadienio rytą ant piliavietės šlaitus jau praaugusio mūro sienų bus keliama stogo konstrukcija. ...

    2
  • Dėl incidento zoologijos sodo aptvare – pasipiktinimas: išvydome siaubingą vaizdą
    Dėl incidento zoologijos sodo aptvare – pasipiktinimas: išvydome siaubingą vaizdą

    Šeima, apsilankiusi Klaipėdos rajone įsikūrusiame zoologijos sode, liko šokiruota incidento, nutikusio antilopių aptvare. Patinas puolė antilopės jauniklį, kuris patyrė mirtinų traumų. ...

    37
  • Klaipėdoje atnaujinami stotelių paviljonai
    Klaipėdoje atnaujinami stotelių paviljonai

    Uostamiestyje viešojo transporto stotelėse vietoj senų paviljonų bus įrengti nauji. Per porą mėnesių mieste bus atnaujinta 10 stotelių. Klaipėdos savivaldybė už paviljonų įrengimą nemoka, juos už teisę be mokesčio skelbti reklamas montu...

    3
  • Klaipėdoje – akcija „uždaryk tyliai“: kviečia tausoti kaimynų ramybę
    Klaipėdoje – akcija „uždaryk tyliai“: kviečia tausoti kaimynų ramybę

    Klaipėdoje ant šiukšlių konteinerių dangčių daugės geltonų lipdukų su užrašu „uždaryk tyliai“. Šią akciją nuspręsta tęsti šiemet padaugėjus klaipėdiečių skambučių dėl pernelyg garsiai trankom...

    12
  • Laipioti ant skulptūrų galima?
    Laipioti ant skulptūrų galima?

    Uostamiestyje gausu įvairių skulptūrų, kurios žavi tiek gyventojus, tiek turistus. Tačiau neretai tokius statinius dergia naminiai augintiniai, o ir vaikams palaipioti ant skulptūrų ar paminklų kartais būna tikra pramoga. ...

    4
  • Spektaklio metu Klaipėdoje kaukė ir dar kauks sirenos
    Spektaklio metu Klaipėdoje kaukė ir dar kauks sirenos

    Kelias dienas klaipėdiečiai veikiausiai girdėjo ir girdės kaukiančias pavojaus sirenas. Tokie specialieji garso efektai panaudoti elinge videografinio spektaklio repeticijų ir renginio metu. Nors repeticijos ir vyksta ant marių kranto, tačiau dėl vėj...

    1
  • Prieš kontrolę – keiksmais?
    Prieš kontrolę – keiksmais?

    Klaipėdietė buvo išlaipinta iš autobuso po to, kai atsiskaičiusi už bilietą su nuolaida, įlipus kontrolieriams, nepateikė jokio asmens tapatybę ar neįgalumą patvirtinančio dokumento. Kai dėl susidariusios nemalonios situacijos įtampa...

    12
  • Po publikacijos – bauda ir direktoriaus atleidimas
    Po publikacijos – bauda ir direktoriaus atleidimas

    Po dienraščio „Klaipėda“ publikacijos apie Gargždų „Minijos“ progimnaziją šalių susitarimu atleidžiamas mokyklos direktorius Julius Gindulis. Darbo inspekcija vadovui skyrė tūkstančio eurų baudą, mokyklai už n...

    25
  • Išgyvenusiems gaisrą – parama
    Išgyvenusiems gaisrą – parama

    Liepos viduryje Klaipėdoje kilus gaisrui, nelaimės metu žuvo žmogus, taip pat nudegė visas namo stogas, įgriuvo medinė perdanga, išdegė mansardoje įrengti butai su visais namų apyvokos daiktais. Siekiant padėti šią tragediją i&scaron...

    3
  • Botanikos sode – karalienės Luizės skveras
    Botanikos sode – karalienės Luizės skveras

    Klaipėdoje veikiantis Botanikos sodas vis dažniau traukia ne tik gamtos mėgėjus, bet ir ypatingas progas čia paminėti norinčius klaipėdiečius. Visai neseniai šioje vietoje atsirado dar viena vieta, kurioje amžinos ištikimybės įžadus ...

    9
Daugiau straipsnių