Pereiti į pagrindinį turinį

Nuspręsta apriboti automobilių eismą Karklėje

2012-06-05 05:00
Nuspręsta apriboti automobilių eismą Karklėje
Nuspręsta apriboti automobilių eismą Karklėje / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijoje nuspręsta apriboti automobilių eismą Karklės kaime.

Po vietos gyventojų skundų, kad vasarą poilsiautojai savo automobilius stengiasi palikti kuo arčiau jūros, vietos bendruomenė paprašė pastatyti Karklės kaimo gatvelėse eismą draudžiančius ženklus.

Šiai minčiai pritarė ir Pajūrio regioninis parkas.

„Visuose keliukuose, vedančiuose prie jūros, bus pastatyti eismą draudžiantys ženklai. Poilsiautojai šią vietą pamėgo todėl, kad tai vienintelis ruožas, kur yra likęs nemokamas automobilių stovėjimas. Palangoje ir Klaipėdoje už paliktas mašinas reikia mokėti“, – sakė Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius.

Saugaus eismo komisija anksčiau buvo priėmusi sprendimą šiose Karklės gatvelėse pastatyti ženklus, draudžiančius statyti automobilius.

„Išeitų, kad važiuoti gali, o statyti negali. Pats žmogus jau nesusigaudo, ar gali jis įvažiuoti jūros link vedančiu keliu, ar ne“, – pastebėjo D.Nicius.

Ne vienus metus trukęs chaosas Karklės kaime turėtų išsispręsti. Diskusijų gali iškilti tik dėl keliuko, vedančio Karklės kapinaičių link, nes juo pajūrį nori pasiekti žvejai. Gali būti, kad jiems teks pasirūpinti specialiais leidimais.

„Žmonės galės privažiuoti prie Pajūrio regioninio parko direkcijos lankytojų centro arba prie čia esančios kavinės ir aikštelėje palikti automobilį. Tereikės pereiti “Žilvičio„ stovyklos teritoriją ir, norint pasiekti kapinaites, jų lankytojams daugiau problemų neiškils“, – tikino D.Nicius.

Prie Karklės kapinaičių automobilius palikti yra draudžiama.

„Žvejų poreikiai nebus apriboti. Specializuotam transportui arba žvejų automobiliams parko direkcija išduoda specialius leidimus. Jie galės ramiai nusigabenti savo įrangąą prie jūros“, – sakė D.Nicius.

Poilsiautojai savo automobilius galės palikti prie pagrindinio Karklės kelio, o pajūrį pasiekti – tik pėstute.

„Policija mano, kad mes esame nusiteikę prieš varguolius ir palaikome milijonierius“, – stebėjosi parko vadovas.

Ateityje Karklės kelias bus rekonstruotas ir galbūt jau kitais metais čia atsiras automobilių stovėjimo aikštelių.

„Baigiamas techninis projektas ir “Klaipėdos regiono keliai„ įgyvendins šio kelio rekonstrukciją. Tuomet turėtų atsirasti trūkstamas dviračių tako ruožas, bus įrengtas ir pėsčiųjų takas“, – sakė D.Nicius.

Modernizavus Karklės kelią, turėtų būti įrengtos trys automobilių stovėjimo aikštelės ir kelio apšvietimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų