Pereiti į pagrindinį turinį

Nutirpus sniegui - šunų "dovanėlės"

2010-03-23 05:00
Atliekos: nutirpus sniegui, daug kur matyti plastikiniai buteliai, popieriai, nuorūkos.
Atliekos: nutirpus sniegui, daug kur matyti plastikiniai buteliai, popieriai, nuorūkos. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nutirpus sniegui, atsiskleidė tikrasis miesto "grožis" – besimėtančios nuorūkos, popieriai, stiklai ir nesurinktos šunų išmatos.

"Dovanėlė" – kas žingsnį

"Kodėl šunų šeimininkai yra tokie nevalyvi? Išeini į kiemą ir žiūrėk, kad kur neįmintum. Šunų "dovanėlės" paliktos kas žingsnis. Šlykštu žiūrėti", – piktinosi viena Darželio gatvės gyventoja.

"Tik vienas kitas susirenka augintinių išmatas. Žmonės net šiukšles tingi į konteinerį nunešti. Meta, kur pakliūva. Žiemą viskas užsnigdavo. Nesimatydavo. Nutirpo sniegas, ir visi stebisi, iš kur šiukšlių atsirado. Žmonės neįvertina, kad patys moka už tvarkymą. Šiukšlių iš niekur neatsiranda", – tvirtino bendrovės "City Service", kuriai priklauso šešios uostamiesčio valdos, Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys.

Nemoka už valymą

M.Genys pripažino, kad šiuo metu kiemuose situacija nėra tobula. Savivaldybė jau daugiau nei du mėnesius nemokėjo už žaliųjų plotų valymą.

"Nutirpus sniegui, visi pamatė per kelis mėnesius susikaupusias šiukšles. Savaitgalį nulijo, nutirpo sniegas, tad ir viskas pasirodė", – komentavo vadovas.

Vakar buvo pranešta, kad atnaujintas mokėjimas už žaliųjų plotų tvarkymą ir, anot M.Genio, jau apie 11 val. valdininkai surengė tikrinimą, kokia situacija kiemuose.

"Sniegas nutirpo savaitgalį. Per tris valandas išvalyti tiek šiukšlių – nerealu. Finansavimas sumažintas. Savivaldybė neskyrė visų žadėtų papildomų darbuotojų iš Darbo biržos. Žadėta kiekvienai valdai po 10, o skyrė po 2–3. Kaltę dėl netvarkingų kiemų savivaldybė turi prisiimti ir sau", – dėstė M.Genys.

Jis žadėjo, jog šiandien ir rytoj kiemai bus aptvarkyti: "Jei turėtume daugiau darbuotojų, tai padarytume greičiau. Nereikia pamiršti, kad šiukšlės susikaupė per tris mėnesius."

Apsitvarkys iki Velykų

Šiukšlynų matyti ir mieste. Ant šaligatvių, parkuose vis dar mėtosi ir po švenčių likusios fejerverkų liekanos.

"Dabar viską renkame. Išlindo viskas – popieriai, bilietėliai, plastikinė tara, nuorūkos. Šią savaitę pradėsime šluoti vakuuminėmis mašinėlėmis. Iki Velykų spėsime aptvarkyti", – žadėjo bendrovės "Klaipėdos želdiniai" direktorius Gediminas Valašinas.

Anot jo, klaipėdiečiams trūksta tvarkos: "Negali tik žmonių kaltinti. Būna, kad vėjas nuo konteinerių šiukšles nuneša. Tačiau gyvūnų išmatas galėtų šeimininkai susirinkti. Šunų augintojams ypač trūksta tvarkos. Aplinkos nepuošia ir po balkonais susikaupusios nuorūkų krūvos."


Komentaras

Kazimieras Sinkevičius

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus viršininkas

Dėl šunų išmatų nesusirinkimo šeimininkams nesame surašę nė vieno protokolo. Gal žmonės ir surinktų jas, bet neturi, kur dėti. Į buitinių atliekų konteinerius jų mesti negalima. Už tai gresia nuobaudos. O specialių dėžučių nėra. Kol tokia situacija belieka apeliuoti į naminių gyvūnų augintinių sąmoningumą. Dabar rasti žmones, kurių augintiniai pridergė, neįmanoma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų