Oficialu: Vyriausybė patvirtino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bendrąjį planą

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį patvirtino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bendrąjį planą.

Vyriausybės teigimu, plane numatomos būtinos ir ilgalaikės uosto plėtros kryptys 25 metams, o 15-kai metų numatyti konkretūs sprendiniai leis uostui išlaikyti konkurencingumą, greitai reaguoti į besikeičiančias rinkos sąlygas ir kurti būtiną infrastruktūrą.

„Nepriėmus bendrojo uosto plėtimo plano mes prarastume galimybę būti uostui konkurencingu. Šiuo metu tai labai aktualu, nes kaimyninėse teritorijose uostai plečiasi ir nepraplėtus Klaipėdos uosto teritorijos ir akvatorijos mes negalėtume konkuruoti, tada būtų ženklūs nuostoliai ir geležinkelių infrastruktūrai, ir kitai“, – Vyriausybės posėdyje kalbėjo susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigia, kad, nors ir neturėtų kilti abejonių dėl uosto svarbos valstybei, nederėtų pamiršti ir miesto interesų. Jis paminėjo, kad artimiausiu metu bus tvirtinamas miesto bendrasis planas ir todėl dar laukia intensyvios diskusijos.

„Labai tikiu, kad šitas uosto bendrasis planas yra turbūt Tėvynės labui, kaip dabar dažnai sakoma. Tik noriu tuo pačiu priminti, kad Klaipėda yra tos pačios Tėvynės labai neatsiejama, labai svarbi dalis“, – teigė V. Grubliauskas.

Vyriausybės teigimu, patvirtinus planą, Klaipėdos uostas galės plėtoti pietinę dalį – panaudoti rezervinę teritoriją ir suformuoti naują sausumos teritoriją ties Smeltės pusiasaliu, pasiekti 17 metrų gylį laivybos kanale, o jei reikės papildomų teritorijų, plėstis į šiaurę.

Pranešime teigiama, kad įgyvendinus bendrojo plano sprendinius bus sudarytos sąlygos esamiems ir potencialiems uosto teritorijos naudotojams įgyvendinti įvairius investicinius projektus, vykdyti ir plėtoti veiklą, kuri kurtų naujas darbo vietas ir generuotų papildomas pajamas į valstybės biudžetą.

Preliminariais skaičiavimais, ilgalaikėje perspektyvoje bendra investicijų vertė į uosto plėtros projektus sieks apie 1,2 mlrd. eurų, trumpalaikėje – apie 635,4 mln. eurų. 

Pasak Susisiekimo ministerijos, neturint patvirtinto bendrojo plano, sustabdyta dešimt jūrų uosto plėtros projektų, kurių preliminari vertė – 152,4 mln. eurų, ir prarasti potencialūs uosto teritorijos naudotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uostas auga Miestas miršta

Uostas auga Miestas miršta portretas
Na gerai tam yra priemiestis:) 2-3-4-5-10km nuo centro statykit savo vieno aukšto budas ir gyenkit. UostaMiestis ne-negirdejot:)

Kuriebalsavo už Melnerages sunaikinima tureti buti debilai..

Kuriebalsavo už Melnerages sunaikinima tureti buti debilai.. portretas
Nejaugi nesupranta uosto krova apie 70 % .rusija stato Lugaport. Rusia ir Baltarusija stabdys krovinius per Baltijos šalys. Tad ką krausim? AR cheminės atlekas iš Eropos? Tam sunaikinsim Melneragė. Ir tokie debilai Klaipėda pavers New Orleanu kur buvo užtvynditas....

Dokas

Dokas portretas
Kremliaus vairininkas sausina Latvijos juru uostus . Nusausins ir Klaipedos juru uosta nuo Baltarusijos ir Rusijos kroviniu
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių