Olandų išsikraustymą iš Palangos lydi baudos (papildyta)

Palangos policijos pareigūnai skyrė baudas olandų atrakcionus atvažiavusiems išsivežti vilkikų vairuotojams.

Atvažiavo keturi vilkikai

Palangoje J.Basanavičiaus gatvėje įsikūrusių atrakcionų savininkai pradėjo kraustytis sekmadienį. Įrenginius planuota išvežti pirmadienio naktį, tačiau to padaryti jiems nepavyko.

Sekmadienį paimti atrakcionų atvažiavo keturi vilkikai. Transporto priemonės buvo be priekabų.

Anot Palangos policijos komisariato viršininko Alvydo Katkausko, vilkikų vairuotojams, važiavusiems J.Basanavičiaus gatve, budėję policijos pareigūnai surašė protokolus už kelių ženklo pažeidimą.

Dar vienos sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojui protokolas už kelių ženklo pažeidimą srašytas vakar ryte. Policijos pareigūnai jį sustabdė, išsukant iš J.Basanavičiaus į S.Daukanto gatvę.

A.Katkausko teigimu, tai buvo vilkikas, kuris išvežė kitai įmonei priklausančius atrakcionus.

„Leidimą įmonė važiuoti J.Basanavičiaus gatve turėjo. Tačiau juo mašinos svoris buvo neapibrėžtas. Visiems taisyklės yra vienodos“, – tvirtino pareigūnas. Bauda už ženklo pažeidimą siekia nuo 100 iki 300 litų. 

Savininkai dėl leidimo nesikreipė

A.Katkauskas pabrėžė, kad kol atrakcionų, kuriuose prieš kelias savaites buvo užstrigę vaikai, savininkai „Leander LTU“ negaus leidimo iš savivaldybės važiuoti J.Basanavičiaus gatve, tol neišsiveš savo įrenginių. „Be leidimo niekas nepajudės“, – teigė viršininkas.

Policijos pareigūnai „Leander LTU“ išsikraustymą nuolat stebi – patruliuojama visą parą.

Tačiau pateikti prašymo leidimui gauti jie neskuba. Palangos mero patarėja Jurgita Vanagė pasakojo, jog pirmadienį į savivaldybę kreipėsi du asmenys dėl leidimo važiuoti J.Basanavičiaus gatve.

Vokiečių kompanija, kuri turi atrakcioną J.Basanavičiaus gatvės 43 sklype, leidimo važiuoti prašė 22 mašinoms su priekabomis. Viena olandų įmonė prašė leidimo dviem vilkikams.

Anot J.Vanagės, prašymai nukreipti svarstyti Saugaus eismo komisijai. Pati „Leander LTU“ dėl leidimo iki darbo dienos pabaigos nesikreipė. 

Bijo netekti kompensacijų

Užkirsti kelią atrakcionų išvežimui siekia viename jų įstrigusiems žmonėms atstovaujanti advokatė Simona Selelionytė-Drukteinienė. Jos manymu, priešingu atveju nukentėjusieji gali likti be kompensacijų.

Anot atrakcionų savininkų atstovės, įrenginiai yra apdrausti vienoje Vokietijos draudimo įmonėje. Tad visos pagrįstos nukentėjusiųjų pretenzijos bus patenkintos.

Atrakcionų atstovai kreipėsi į policiją, prašydami pradėti tyrimą dėl savivaldžiavimo, nes jiems nebuvo paaiškinta, kokiu pagrindu parkui naktį iš šeštadienio į penktadienį buvo atjungta elektra.

Bendrovė LESTO tvirtina tą padariusi Valstybinės energetikos inspekcijos prašymu. 


Šiame straipsnyje: atrakcionai

NAUJAUSI KOMENTARAI

istaisykite klaidas

istaisykite klaidas portretas
"Antradienio rytą olandai pradėjo išvežti įrenginius.." Šiandien dar tik pirmadienis

versla lydi

versla lydi portretas
ziaurios akcijos

As

As portretas
Pirmiausia Olandai paduos i teisma Energetikos inspekcija,technikos prieziuros tarnybas,kur jie buvo kai isdave pazymas del leidimo eksploatuoti.Darbo inspekcija traukia i valstybes registra tik gavus siu tarnybu pazymas. Taip kad viskas is olandu puses iforminta gerai,bet dabar reikia kazkaip sukti subines tiems valdininkeliams,kurie sudejo parasus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių