Optimizmo lieka vis mažiau: viešnages į Klaipėdą kruiziniai laivai atšaukia vienas po kito

Per savaitę viešnages į Klaipėdą šį sezoną atšaukė dar penki kruiziniai laivai. Iš suplanuotų 50 vizitų jų jau atsisakė 15 keleivinių lainerių. Tikėtina, kad pirmieji kruiziniai laivai į uostamiestį atplauks galbūt tik rugpjūčio ar rugsėjo mėnesiais.

Panašu, kartojasi pernykštis turistinio sezono scenarijus, kai į Klaipėdą dėl pasaulinės pandemijos neatplaukė nė vienas keleivinis laivas.

Kad viskas pajudės, šiemet vilčių buvo. Į Klaipėdą planavo atplaukti pusšimtis lainerių.

Pirmasis su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiojantis laivas žadėjo atvykti gegužės 9 d. Vis dėlto jis neatplauks, kaip ir visi likę, kurie planavo apsilankyti gegužę.

Lygiai prieš savaitę 15 laivų buvo atšaukę savo vizitus, dabar atsisakiusiųjų sąrašas išaugo iki dvidešimties.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė neatmetė galimybės, kad tai dar ne paskutinė planuojančių atvykti laivų sąrašo korekcija.

„Kol kas neturime žinių, kad kruizinių laivų kompanijos bankrutuotų, bet teko girdėti, jog dalis bendrovių jungiasi. Kai kurios jau pradėjo kruizinius sezonus, daugiausia – Viduržemio jūroje. Tikimybė, kad į Klaipėdą laivai atplauks birželio mėnesį, – absoliučiai minimali. Jei ir sulauksime lainerių, tai tik rugpjūtį ar rugsėjį. Gal kokių 5–6 laivų“, – dėstė R.Savickienė.

Esą nors kitose šalyse gyventojų vakcinacija vyksta greičiau nei Lietuvoje, tai lyg leistų žmonėms keliauti, bet pas mus dar nėra atviros visos sienos.

Juolab Baltijos kruizai apima ne vieną uostą. Kiekviena šalis, įleisdama laivus, turi savo reikalavimus.

Pavyzdžiui, jei dabar žmogus atvyktų neskiepytas, jam turėtų būti taikoma 10 dienų izoliacija. Jis negalėtų išlipti iš laivo.

„Kruizinės kompanijos norėjo, kad Baltijos šalys sudarytų vadinamąjį kelionių burbulą, tarkime, kartą patikrinto žmogaus kituose uostuose jau nebetirtų, tačiau, akivaizdu, tai neįmanoma. Užsikrėtimų rodikliai ir reikalavimai visur skirtingi. Dėl to kelionės kruizinėms linijoms kol kas yra pernelyg sudėtingos“, – teigė R.Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nėr toj Klaipėdoj ko žiūrėti, nėra ko ir plaukti.

klp

klp portretas
geriau būti nedraugiška ruskiams negu būtų "draugiška" ir sprogdinti ir žudyti draugiškose šalyse...

Anonimas

Anonimas portretas
Zinokit yra baisu plaukti i lietuva kuri yra nedraugisku saliu sarase. Maza ka gali lietuviski durniai iskresti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių