Orai pajūryje: atsidūrėme žiemos prieangyje

Anot sinoptikų, šį savaitgalį ir artėjančią paskutiniąją lapkričio savaitę jau atsidursime žiemos prieangyje, kai žvarbus oras primins, kad ruduo baigiasi ir, nepaisant visuotinio atšilimo, artinasi žiema.

Stingdantis ir šaldantis anticiklonas po truputį silpnėja ir traukiasi į pietryčius, tačiau iš vakarų ir pietvakarių artėjanti žemesnio slėgio sritis irgi neša žvarbą.

"Ruošiamės žiemai, kaip ir priklauso šiuo metų laiku. Šiandien pietryčių vėjas pūs 8–12 m/s greičiu, kritulių nebus. Oro temperatūra tiek dieną, tiek naktį suksis apie nulį. Bus žvarboka. Beveik visą savaitę laikysis pietryčių vėjas, o tai turbūt nelabai patinka stintų žvejams", – kalbėjo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus budinčioji sinoptikė Elvyra Latvėnaitė.

Sekmadienį ir dieną, ir naktį pūs pietryčių vėjas, kurio greitis sieks 8–12 m/s, be kritulių. Kadangi bus giedra, naktį oro temperatūra nukris iki 2–4 laipsnių šalčio. O dieną pakils iki 1–3 laipsnių šilumos. Turėtų pasirodyti saulė.

Pirmadienį taip pat be kritulių, oro temperatūra naktį bus 1–3 laipsniai šalčio, dieną – 1–3 laipsniai šilumos.

Antradienį nelis, oro temperatūra naktį – 1–2 laipsniai žemiau nulio, dieną termometrų stulpeliai pakils iki 2–4 laipsnių šilumos.

Trečiadienį prasidės oro permainos. Simboliškai atšils, tačiau to beveik nejusime. Laukiama kritulių ir dieną, ir naktį. Temperatūra naktį – 0–2, dieną – 2–4 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienį dangų užtrauks debesų šydas, lynos. Temperatūra naktį sieks 3–5 laipsnius šilumos, dieną bus 5–7 laipsniai aukščiau nulio. Tačiau šilumos nepajusime, nes bus apniūkę ir drėgna.

Penktadienį oras panašus, tik vėjas pasisuks iš šiaurės rytų. Lynos. Temperatūra dieną ir naktį sieks 3–5 laipsnius šilumos. Tikėtina, kad kitą savaitgalį vėl atšals, tačiau prognozės gali keistis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lana Nowak

Lana Nowak portretas
Aš ieškau vyro už atvirus santykius! Su manimi galite susisiekti per šį portаlą - www.pc.tc/Lana22

...,pagal SEZONA viskas NORMOS RIBOSE...,

...,pagal SEZONA viskas NORMOS RIBOSE..., portretas
didesniu nuKRYPIMU nePASTEBETA... MALONAUS SAVAITGALIO ir MALONIOS NUOTAIKOS laukiant SV.KALEDU .. TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių