Orai pajūryje: pažadėjo lietaus, bet ne šilumos

Sinoptikai klaipėdiečiams turi gerų ir blogų žinių. Gera – baigėsi nakties šalnos, blogesnė – visą savaitgalį ir pusę kitos savaitės pūs stiproki vėjai ir merks lietūs. Tiesa, žinia apie gausesnius kritulius sodininkus ir daržininkus turėtų pradžiuginti.

Jau šiandien virš pajūrio turėtų atslinkti šiek tiek lietaus atnešiantys debesys, pietvakarių vėjas stiprės iki 15–17 ar net 20 m/s. Oras šils tik iki 9–11 laipsnių.

Protarpiais lis ir sekmadienį, vėjas vis dar nerims, laikysis panaši oro temperatūra.

Pirmadienį vėjas suksis iš vakarų, dieną – iš pietvakarių ir po truputį silps, įdienojus jo greitis rims iki 7–12 m/s. Naktį numatomas nedidelis lietus, diena turėtų būti giedra, oras šils iki 11–13 laipsnių.

Antradienį numatomas nemaloniausias oras, sulauksime nemažai lietaus, vėjas stiprės iki 16 m/s, oro temperatūra laikysis panaši.

Trečiadienį oras pradės keistis, mažiau lis, bet vėjas dar smarkaus iki 15–18 m/s, naktis bus vėsi, oro temperatūra – vos 3–5, dieną – 10–12 laipsnių aukščiau nulio.

Artėjant savaitgaliui orai gerės. Ketvirtadienis bus malonesnis, šiaurės vakarų vėjas pamažu rims, nelis nei naktį, nei dieną.

Naktis bus žvarbi, bet nulio laipsnių nesieks, prognozuojama, kad diena išauš saulėta ir šilta, termometrų stulpeliai rodys iki 13–15 laipsnių.

Labai panašūs orai numatomi ir penktadienį – vėjas nebus stiprus, švies saulė, oras dieną šils iki 15 laipsnių.

Belieka tikėtis, kad tikroji šiluma į pajūrį ateis paskutinę gegužės savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių