„Orlen Lietuva“: įklimpęs milžiniškas krovinys pratęsė kelionę

Kretingos rajone, žvyrkelyje nuo sekmadienio įstrigęs iš Klaipėdos uosto į naftos perdirbimo bendrovės „Orlen Lietuva“ gamyklą Mažeikiuose gabenamas milžiniškas reaktorius pirmadienį pratęsė kelionę, sako „Orlen Lietuvos“ atstovė Kristina Gendvilė.

„Į asfaltą krovinys išvažiavo be kelių minučių septintą valandą, dabar važiuoja tiesiąja, link Skuodo aplinkkelio, ir planuoja būti kelios minutės iki antros valandos nakties“, – BNS pirmadienio vakarą sakė K. Gendvilė.

Pasak „Orlen Lietuvos“ atstovės, nepaisant dėl įvykio pradelstos vienos dienos krovinys Mažeikius, kaip ir planuota, turėtų pasiekti rugpjūčio 18 dieną.

K. Gendvilė anksčiau pirmadienį BNS informavo, kad krovinys su 1,5 tūkst. tonos sveriančiu reaktoriumi sekmadienio vakarą įstrigo žvyrkelyje, už kelių šimtų metrų nuo Erlėnų kaime esančios poilsio aikštelės. Pasak K. Gendvilės, Erlėnų slėnis dėl aukštos įkalnės bei buvusio durpyno vietoje esančio kelio laikytas sudėtingiausia maršruto atkarpa.

Jos teigimu, už krovinio gabenimą atsakinga komanda įvykio vietoje dirbo iki 2 val. nakties, kelio kraštuose buvo pakloti iš jūrų krovinių kompanijos „Bega“ atgabenti specialūs metaliniai lakštai, bet pirmadienio naktį reaktoriaus nuspręsta toliau negabenti dėl rūko ir sudėtingų eismo sąlygų.

Iki sekmadienio reaktoriaus gabenimas vyko sklandžiai, visi ruožai buvo įveikti greičiau nei planuota, o gyvenvietėse krovinio gausiai susirenka pažiūrėti žmonės, sakė „Orlen Lietuvos“ atstovė.

Milžiniškas reaktorius 145 kilometrų ilgio maršrutu pradėtas gabenti naktį iš rugpjūčio 5 į 6 dieną. 100 metrų ilgio, 6,5 metro pločio ir 10 metrų aukščio Italijoje pagamintas reaktorius, kuris bus montuojamas „Orlen Lietuva“ gamyklos giluminio naftos perdirbimo įrenginyje, Mažeikius turėtų pasiekti rugpjūčio 18 dieną po vidurdienio.

Krovinio pervežimą Lietuvoje organizuoja bendrovė „Mammoet Baltic“, jis daugiausia gabenamas naktį, ankstyvą rytą bei vėlyvą vakarą.

Krovinys vežamas iš anksto suplanuotu maršrutu per Klaipėdos, Kretingos, Skuodo ir Mažeikių rajonus vidutiniu 3 kilometrų per valandą greičiu ir stoja specialiai įrengtose poilsio aikštelėse. Ruožuose, kuriuose gabenamas reaktorius, numatomi eismo ribojimai.

Ruošiantis iš Klaipėdos uosto į Mažeikius pervežti reaktorių buvo platinamos kai kurios sankryžos, nuovažos ir keliai, sustiprinta jų važiuojamoji dalis, sutvirtintos sankasos, rekonstruoti tiltai. Jeigu keliai bus apgadinti, nuostolius yra įsipareigoję padengti maršruto organizatoriai.

300 mln. eurų – iki 970 mln. eurų pabrangęs gamyklos modernizavimas yra didžiausias investicijų projektas Lietuvoje per „Orlen“ veiklos istoriją nuo 2006 metų, jį numatoma baigti iki 2024 metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nematau reikalo

Nematau reikalo  portretas
pergyventi dėl kažkieno-tai svetimo biznio Man nei šilta nei šalta kad ir jie ten būt įstrigę amžinai

>Senukas

>Senukas portretas
O tau ftulkė ruraskylėj nespaudžia?

norit pasakyti, kad pas mus nėra specialistų

norit pasakyti, kad pas mus nėra specialistų portretas
ir negalėjo vietoj toki aparatą sukurti, p let kada baigsit lysti į sub ine pied ar eurožopai, prieš tai lindot ruso pie dažo pai, kas dar toliau, kiniečių py zdažopai, by bi us susisiaurinkit
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių