Paaiškėjo, kas tapo Klaipėdos kultūros magistrais

Uostamiesčio kultūros magistrų sąrašą papildys Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė ir Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus. Tokį sprendimą priėmė antradienį posėdžiavusi Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija.

Kaip teigė komisijai pirmininkaujantis uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, iš aštuonių pateiktų kandidatų išrinkti du ryškūs menininkai.

„Komisijos darbas buvo labai sklandus, nors visi aštuoni kandidatai – neabejotinai verti kultūros magistro žiedo. Vis dėlto teko atlikti nelengvą misiją ir apsispręsti tik dėl dviejų. Malonu pranešti, kad šiais metais Klaipėdos kultūros magistrais tapo aktorė R. Šaltenytė ir violončelininkas M. Bačkus. Tai – ryškūs menininkai, garsinantys Klaipėdą tiek Lietuvoje, tiek Europoje, tiek pasaulyje. Menininkai, kurių darbai jaudina gausius žmonių būrius muzikoje ir teatre“, – kalbėjo meras.

Auksiniai žiedai – savotiška padėka už tarnystę Klaipėdai ir indėlį į miesto kultūrą.

„Abu kandidatai, manau, tikrai verti, kad jų rankas puoštų kultūros magistro žiedas“, – pridūrė V. Grubliauskas.

Klaipėdos kultūros magistro vardas suteikiamas Klaipėdos miesto menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai.

Išrinkti kultūros magistrai bus pagerbti rugpjūčio 1 d., per Klaipėdos miesto gimtadienį, jiems bus įteikti auksiniai žiedai, pagaminti pagal renesansinio žiedo, saugomo Pilies muziejuje, pavyzdį.

Pretendentus Klaipėdos kultūros magistro vardui suteikti gali siūlyti Klaipėdos miesto kultūros institucijos, kūrybinės sąjungos, nevyriausybinės organizacijos, privatūs asmenys, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyrius.

Šiemet kultūros magistro vardui gauti buvo pasiūlytos aštuonios kandidatūros: mažosios plastikos dailininko Sauliaus Bertulio, aktorės R. Šaltenytės, renginių režisierės, mokytojos metodininkės Svetlanos Vasičkinos, teatro režisieriaus Alvydo Vizgirdos, menininko, aktoriaus, režisieriaus Arvydo (Beno) Šarkos, skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo, dailininko-juvelyro Vido Bizausko, violončelininko, muziko M. Bačkaus.

Kultūros magistrai Klaipėdoje renkami nuo 2003 m. Iš viso per 2003–2017 m. kultūros magistro vardas yra suteiktas 35 asmenims.

Pernai kultūros magistro vardą pelnė skulptorius Algirdas Bosas ir fotomenininkas Remigijus Treigys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šiaip labai džiaugiuosi dėl išrinktųjų kultūros magistrų. Jie tikrai nusipelnė šio vardo. Tik ar rinkimai galiojantys? Juk senosios miesto kultūros ir meno tarybos, kuri rinko magistrus, įgaliojimai jau seniai baigėsi. Taigi jos sprendimai negali turėti galios. Kaip čia bus?l

mrt

mrt portretas
aktoriaus, režisieriaus Arvydo (Beno) Šarkos? Čia rimtai ar koks prikolas? Aktorius? Režieierius? Nuo kada jis aktorius? Ir nuo kada režisierius?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių