Paauglių pramogos šiurpina: „bomžėjame“ lėtai ir užtikrintai

Dragūnų mikrorajone vieno daugiabučio laiptinėje gyventojai aptiko apipaišytą sieną. Aštuntame aukšte ji išterliota nešvankiais piešiniais. Svetimo turto niokotojai dar ir pasirašė – keverzonės apačioje paliktas autoriaus įrašas „Gabris“.

Įžūlumui nėra ribų

Tvarkinga gyventojų bendruomenė ne pirmą kartą aptinka vandalų paliktas „puošmenas“. Šį kartą nukentėjo Dragūnų g. 18-ojo namo laiptinė.

Kito namo laiptinėje taip pat atsirado labai panašių piešinių.

„11-ajame name, tik įėjus, neseniai irgi buvo nupieštas „grožis“. Tik ne toks didelis. Jis buvo greitai uždažytas ir panaikintas“, – prisiminė vienas gyventojas.

Socialiniame tinkle žmonės piktinosi tokiomis išdaigomis, kurias veikiausiai krečia vietos paaugliai.

Kai kurie vietiniai spėja, kieno tai galėtų būti darbas.

Viena gyventoja neseniai sutiko įžūlokai besielgiančių paauglių grupelę.

„Prieš porą dienų sudrausminau, kai spardė kamuolį į garažo vartus ir elektros skydinę, gavau atsakymą: „Ką sakei?“ Ir dar kartą spyris. Kitąkart turbūt pati gausiu tuo kamuoliu“, – šiurpo moteris.

Bomžėjame lėtai ir užtikrintai.

Piešiniai – vis tokie patys

Suaugusieji ragino paauglių tėvus atidžiau stebėti savo atžalas.

„Visi tą mūsų kvartale siautėjančią kompaniją puikiai žinome. Kam reikia žinoti ir matyti, panašu, kad apsimeta, kad nieko nemato. Manau, kad po tokių „meno terapijų“ vaikai namo grįžta raudonomis rankomis. Jūs man paaiškinkite, kaip tėvai turi nematyti? Gal mato, bet mano, kad vaikai kaimynų džiaugsmui laiptines gražina?“ – ironizavo kita gyventoja.

Dragūnų g. 14-ojo namo požeminiame garaže ant sienos yra labai panašus piešinys.

Bomžėjame lėtai ir užtikrintai“, – taip situaciją reziumavo kitas vietos gyventojas.

Užmokės visi

Šilojų seniūnaitijos seniūnaitis Aurimas Mockus tikino, kad vaikiškos išdaigos tampa nevaikiškomis, kai jos daro realią žalą kitiems gyventojams.

„Reikės dažyti, tam teks panaudoti pinigus iš gyventojų kaupiamosios sąskaitos. Realūs nuostoliai. Turime mes kelis tokius vaikinukus“, – apgailestavo seniūnaitis.

A. Mockus ragina gyventojus ne tik fiksuoti panašius įvykius, bet ir sudrausminti vaikus.

„Moterys galėtų vyrų paprašyti, kad šie pasikalbėtų su kaimynų vaikais arba su jų tėvais. Jie turi išgirsti, kad taip nedera elgtis. Piešta kone palubėje, vadinasi, jau paaugę vaikinai. Raitė lytinių organų piešinį, vadinasi, jau tikrai vyresnio amžiaus“, – sakė A. Mockus.

Seniūnaitis priminė, kad laiptinės yra bendra visų gyventojų nuosavybė.

„Už visa tai susimokės visi gyventojai, beje, ir tų pačių vaikų tėvai. Kaimynai turėtų būtų budresni, to nebegalime toleruoti. Viešumas taip pat padės“, – tikino seniūnaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilė

Vilė portretas
Įsistatykit stebėjimo kameras.

budelis

budelis portretas
senoveje tokiem rankas nukapodavo arba nagus nuraudavo... (cia tie ziaurieji amziai..) man atrodo reiks prieit prie to atgal nes karta su savo teisem jau baigia uzknist ir nuostoliu daugybe,... kai pora gautu gerai tai ir kitiem atsoktu noras gadint svetima turta...

Zioma

Zioma portretas
Pagavęs tokį "dailininką", tais raudonais dažais nudazyciau visą sėdimąja...
VISI KOMENTARAI 101

Galerijos

Daugiau straipsnių