Pabėgėlius baugina triukšmas: dėl gatvių remonto krūpčioja, karinių pratybų garsai kelia paniką

Taikioje Klaipėdoje gyvenantys karo pabėgėliai vis dar krūpčioja išgirdę gatvės remonto metu kylantį triukšmą, o karinių pratybų garsai jiems apskritai kelia paniką.

Tebegirdi sprogimus

"Facebook" paskyroje, kuria naudojasi nuo karo pabėgę ir mūsų Klaipėdoje apsistoję ukrainiečiai, šiomis dienomis buvo plačiai aptarinėjamas mieste girdimas triukšmas.

"Ar aš viena girdėjau iš lauko sklindantį kažkokį griaudėjimą, jis buvo tai garsesnis, tai tylesnis. Kas vyksta?" – klausė pabėgėlė.

Netrukus kiti paskyros vartotojai suskubo pritarti taip pat girdėję kažką panašaus į sprogimus. Viena moteris prisipažino per mėnesį pirmą kartą išgirdusi tokius garsus.

Kita moteris pasidalijo savo potyriais – dėl šių garsų nemiegojusi nuo pat penktos valandos ryto, baiminosi, jaudinosi ir neslėpė, kad turbūt iki gyvenimo pabaigos bijos panašių garsų.

Į klausimą, kurioje vietoje buvo girdimas griaudėjimas, atsakyta – ties "Akropoliu".

Dirbo kelininkai

Kažkas pajuokavo, kad tai griaustinis, nepaisant to, kad jau lapkritis. Kiti įtarė, kad garsiai sklinda nuo uosto, kur vyksta krova.

"Nepanikuokite. Tai uostas. Bus dar ir į sireną panašus garsas, atsklindantis iš toli. Pratinkitės ir nebijokite", – patarė viena moteris.

Viskas vyko prie mano namo. Su vaikais iki trečios nakties negalėjome užmigti, lova net šokinėjo, šviestuvas lingavo. Išsigandau, su vaikais išbėgome į lauką, o ten, pasirodo, gatvę remontuoja.

Dar viena ukrainietė dalijosi iš vietos gyventojų išgirsta žinia, kad tokį garsą gali sukelti iš pusiau požeminių atliekų aikštelių iškeliami ir iškratomi konteineriai.

"Viskas vyko prie mano namo. Su vaikais iki trečios nakties negalėjome užmigti, lova net šokinėjo, šviestuvas lingavo. Išsigandau, su vaikais išbėgome į lauką, o ten, pasirodo, gatvę remontuoja", – pranešė moteris.

Kita ukrainietė pridėjo, kad veiksmas vyko prie pat namo, kur ji dabar gyvena, ir patvirtino, kad kelininkai kelia didžiulį triukšmą.

Kasdienybė: šiuo metu daugelyje miesto vietų vyksta nemenką triukšmą keliantys gatvių tvarkymo darbai. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uoste – karinės pratybos

Galiausiai kažkuri pokalbio dalyvė papasakojo per radiją girdėjusi, kad mieste vyksta karinės pratybos, o gyventojai buvo raginami nesijaudinti.

Tikra tiesa – naktimis vyksta gatvių remonto darbai ir neįpratusiems prie to žmonėms tai gali kelti klausimų bei nepatogumų.

Kaip pastebėjo kažkuris "Facebook" paskyros ukrainiečiams Klaipėdoje vartotojas, nederėtų panikuoti, čia, Klaipėdoje, "nieko tokio neatsitiks", matyt, turėdamas omenyje karą.

Esant tam tikroms oro sąlygoms Klaipėdoje gali būti girdimi karinių pratybų garsai.

Šiuo metu vyksta karinės pratybos Klaipėdos rajone, Priekulės seniūnijoje, Stragnų II kaimo vietovėse. Jų metu naudojamos mūšio imitacinės priemonės (mokomieji šoviniai ir pirotechnika). Pratybos vyksta nuo 7 val. ryto iki 21 val.

Iki lapkričio 18 d. Klaipėdos uoste, bendrovės "Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" teritorijoje, vyksta planinės Lietuvos kariuomenės pratybos. Jų metu naudojamos mokomosios imitacinės priemonės ir ginklai, garsinė imitacija.

Kariškiai ir miesto savivaldybė ragina gyventojus nesijaudinti.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojePabėgėliaibijo garsų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių