Pacientei nustačius koronavirusą, Kretingoje izoliuoti septyni medikai

Penktadienį patvirtinus koronavirusą senyvo amžiaus pacientei, izoliuoti penki Kretingos ligoninės ir du Greitosios medicininės pagalbos darbuotojai.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius teigė, kad moteris buvo atgabenta į Kretingos ligoninės priimamąjį, jokių simptomų neturėjo.

„Iškvietė greitąją, moteris tikrai garbingo amžiaus ir kai atvežė niekas neįtarė, jokių simptomų jai nebuvo. Ir tik po to, kai pasunkėjo jai kvėpavimas, peršvietė plaučius, padarė tyrimą ir iškart išvežė į Klaipėdą“, – BNS penktadienio vakarą telefonu sakė meras. 

„Tie kurie turėjo bent mažiausią kontaktą yra izoliacijoje ir kol jiems nebus atlikti tyrimai ir nepraeis tas inkubacinis periodas, jie prie darbo nebus prileisti“, – patikino A. Kalnius. 

Jo teigimu, pacientę į ligoninę atvežę greitosios pagalbos medikai netinkamai įvertino grėsmes ir nedėvėjo visų apsaugos apsaugos priemonių. Meras patikino, kad taip nutiko tikrai ne dėl apsauginių priemonių trūkumo – jų Kretingoje turima pakankamai. 

„Tikrai ne dėl trūkumo. Žmogiškasis faktorius kartais kiša koją visiems. Gera pamoka visiems Kretingos medikams, visi galvojame, kad liga yra kažkur ne pas mus, bet yra ir pas mus“, – teigė meras. 

Jis taip pat pridūrė pavedęs savivaldybės administracijai kuo skubiau atlikti įvykio tyrimą. 

Pasak mero, šiuo metu 17 kretingiškių serga koronavirusu, šeši žmonės jau yra išgiję. Iš viso Lietuvoje yra nustatyta 1149 koronaviruso atvejai, pasveiko 210 asmenų, mirė – 33. 

 


Šiame straipsnyje: KretingakoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacijaAntanas Kalnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių