Padalijo uostamiesčio arenos sklypą

Sklypas, kuriame pastatyta Klaipėdos arena, bus padalytas čia įsikūrusioms įstaigoms. Politikams užkliuvo, kodėl vienai iš jų žemė bus išnuomota 20-iai, o kitai ja leista naudotis 95 metus.

Paskirstė pagal plotą

Klausimas dėl sklypo, įsikūrusio adresu Dubysos gatvė 10, vakar svarstytas miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Gružienė pasakojo, kad pernai birželį buvo patvirtintas 47 ha teritorijos tarp Baltijos prospekto, Minijos, Dubysos gatvių ir Šilutės plento detalusis planas.

Pagal jį teritorija, esanti Dubysos g. 10, padalyta į 11 atskirų žemės sklypų. Vienas iš jų – apie 7,8 ha prie arenos pastato bei tranzitinės transformatorinės.

Klaipėdos areną pagal koncesijos sutartį valdo įmonė „Klaipėdos arena“. Pastate taip pat yra įsikūrusi V.Knašiaus krepšinio mokykla. Pastaroji patalpas valdo patikėjimo teise.

R.Gružienė aiškino, kad prie arenos esantis sklypas įstaigoms padalytas proporcingai patalpų plotui, kaip reikalauja Vyriausybės nutarimas. Dalimi automobilių aikštelės ir įvažomis jos naudosis bendrai.

Diskutavo dėl mokesčio

Pagal tarybos sprendimo projektą, įmonei „Klaipėdos arena“ siūloma sklypą išnuomoti 20 metų. Tiek laiko liko iki koncesijos sutarties. Taip pat siūloma atleisti nuo žemės nuomos mokesčio trejiems metams. Per šį laiką bendrovė nesumokėtų apie 22 tūkst. eurų.

„Diskutavome dėl termino su Finansų ir turto departamentu. Iš pradžių galvojome atleisti nuo mokesčio visą koncesijos laiką. Buvo variantas – ir už vienerius metus. Tokiu atveju įmonė kasmet turėtų kreiptis į miesto tarybą dėl atleidimo nuo mokesčio. Trejų metų laikotarpį pasirinkome, įvertinę šios tarybos kadenciją. Be to, yra numatyta, kad kas trejus metus galima perskaičiuoti žemės vertę“, – aiškino vyriausioji specialistė.

V.Knašiaus krepšinio mokyklai sklypo dalis būtų perduota naudotis neatlygintinai. Žemės panaudos sutarties terminas – 95 metai.

Interesai nesikerta

Komiteto nariams Aldonai Staponkienei ir Algirdui Grubliui užkliuvo trukmė, kiek įstaigos galės naudotis sklypais.

„Viena naudosis 95, o kita – tik 20 metų. Ar pasikeitus arenos valdytojui savininkui nekiltų problemų? Ypač dėl bendrai naudojamų teritorijų“, – domėjosi politikai.

R.Gružienė aiškino, kad žemės sklypas negali būti išnuomotas ilgesniam laikui nei pats pastatas. Kadangi mokykla patalpas valdo patikėjimo teise, jai pritaikytas maksimalus terminas.

„Jei keisis savininkas ar valdytojas, jis susidurs su tokiomis pačiomis sąlygomis, kokios galiojo 20 metų. Taip užtikrinamas saugumas panaudos gavėjui. Žinoma, jie gali susitarti kitaip. Įstaigos ir dabar yra pasirašiusios tarpusavio sutartį“, – tvirtino vyriausioji specialistė.

R.Gružienė atkreipė dėmesį, kad įstaigos tarpusavyje tikrai nesikerta.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arenaarenasklypas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių