Pereiti į pagrindinį turinį

Pagalbos maistu poreikis Klaipėdoje nemažėja

2012-03-01 15:01
Pagalbos maistu poreikis Klaipėdoje nemažėja
Pagalbos maistu poreikis Klaipėdoje nemažėja / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Dvejus metus uostamiestyje veikiantis labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ padalinys gerokai prisidėjo prie skurstančių klaipėdiečių gerovės. Jiems išdalyta šimtai tonų įvairių produktų.

„Maisto banko“ Klaipėdos padalinys vakar minėjo dvejų metų įkurtuvių sukaktį. Pasveikinti jo atėjo bendradarbiaujančių įstaigų, partnerių ir Klaipėdos bei Tauragės savivaldybių atstovai.

„Ačiū, kad patikėjote mumis. Turime daug gerų širdžių, kurios mums padeda. Stengiamės kovoti su maisto švaistymu ir padėti žmonėms“, – sakė fondo „Maisto bankas“ Klaipėdos padalinio vadovė Loreta Danupienė.

Fondo „Maisto bankas“ padalinys Klaipėdoje įsikūrė prieš dvejus metus, kai gyvenimas pradėjo prastėti.

„Jei ne šios organizacijos pastangos, skurdo mastas galėjo būti gerokai didesnis. Nuo 2008 metų socialines pašalpas gaunančių asmenų skaičius Klaipėdoje išaugo 7,6 karto“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Fondo Klaipėdos padalinyje nuolat dirba 14 savanorių. Vien pernai jis uostamiestyje išdalijo 350 tonų maisto. Nemaža jo dalis surinkta pavasarinės ir rudeninės akcijų metu.

„Smagu, kad žmonės aukoja ir tai daryti moko savo vaikus. Gražu žiūrėti, kai ateina tėvai ir vaikas su makaronų pakeliu“, – džiaugėsi L.Danupienė.

11 uostamiesčio prekybos centrų labdarai kasdien atiduoda 0,7 tonos paskutinės galiojimo dienos daržovių, vaisių, pieno, mėsos, duonos ir kitų gaminių. Gautą paramą fondas paskirsto 22 organizacijoms, kurios rūpinasi skurdžiai gyvenančiais klaipėdiečiais. Tokių žmonių pernai buvo 5 tūkst.

„Maisto bankas“ uostamiesčio gyventojams dalijo ir ES paramos ilgai negendančius produktus. Pernai jų išdalyta 122 tonos, o vertė siekė 158 tūkst. litų.

Fondo Klaipėdos padalinys kuruoja 11 Žemaitijos miestų. Pernai Vakarų Lietuvoje skurstantiems išdalyta paramos maistu už 1,2 mln. litų.

L.Danupienė prisiminė, kad prieš dvejus metus įsikurti uostamiestyje įstaigai ypač padėjo įmonė „City Service“ ir jos Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys.

Bendrovė labdaros ir paramos fondui suteikė patalpas biurui ir maisto dalijimui. Ji sumoka ir už sandėlio, kur skirstomi bei laikomi produktai, nuomą. Negana to, įmonė „City Service“ skiria automobilį, kuris fondui „Maisto bankas“ padeda surinkti maistą iš prekybos centrų Klaipėdoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų