Pagrobtų Lietuvos jūrininkų ieškojo ir Interpolas

Penktadienį laisvę atgavusių penkių Lietuvos jūrininkų visą laiką ieškojo ir didžiausia pasaulyje policijos organizacija Interpolas.

Oficialioje Interpolo svetainėje apie kiekvieną į piratų nelaisvę patekusį klaipėdieti pateikta vaizdinė medžiaga ir asmeninė informacija. Prie kiekvieno lietuvio pranešimo nurodyta, kad jie dingo rugpjūčio 4 d. Nigerijoje.

Interpolas paskelbė ieškomų lietuvių nuotraukas, pavardes, pilietybes, gimimo vietas, kraujo grupes, tėvavardžius ir motinų vardus, akių spalvas ir kokiomis kalbomis jie moka bendrauti.

Jau aišku, jog po dviejų-trijų dienų į Lietuvą turėtų parskristi 49 metų motorlaivio „Saturnas“ kapitonas Sergejus Triškinas, 60 metų vyriausias mechanikas Aleksandras Alatyrcevas, 62 metų motoristas Vladimiras Bazevičius, 59 metų motoristas/suvirintojas Vladas Keršys ir 50 metų virėjas Aleksandras Solovjovas.

Portalui susisiekus su Aleksandro Alatyrcevo dukra pastaroji teigė, jog labai džiaugiasi dėl savo tėvo.

„Taip, aš žinau, kad tėtis jau laisvėje. Su juo dar nekalbėjau, nes kai jis, tikriausiai, skambino manęs tuo metu nebuvo namuose“, - sakė išlaisvinto klaipėdiečio A.Alatyrcevo dukra.

Penki „Saturno“ įgulos nariai išlaisvinti penktadienio ryte. „Limarko laivininkystės kompanijos“ vadovo Vytauto Lygnugario teigimu, jūrininkai į laisvę paleisti be jokios išpirkos


Šiame straipsnyje: piratailaivas saturnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių