Pajūrį užplūdus rekordiniam poilsiautojų srautui gyventojai pirkinių keliauja į Latviją

Pajūrį užplūdus rekordiniam poilsiautojų srautui, Būtingės gyventojai norėtų maisto produktų įsigyti Rucavoje. Tačiau vietiniams ne visai aišku, kokia tvarka galioja vykstantiems vos porai valandų į kaimyninę šalį.

Reikia pildyti anketą

„Man iki Šventosios yra toliau nei iki Rucavos. O Šventojoje prie parduotuvės dar tenka laukti eilėje. Poilsiautojų tiek daug, kad ne visų maisto produktų gali vakarais gauti. Viskas išpirkta. Latvijoje kai kurios prekės – pigesnės, bet neaišku, ar nebus trikdžių pasienyje, net jei vyksi į kaimyninę šalį tik tam, kad apsipirktum“, – klausė Būtingės gyventojas Sigitas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimondas Grigaliūnas patikino, kad Latvija priskiriama vadinamajai geltonajai zonai, tad kelionę į kaimyninę šalį galima planuoti be baimės.

Nėra apribojimų ir latviams atvykti pas mus.

„Atvykstantiems iš Latvijos nieko nebereikia, tik užpildyti anketą. 2021 m. birželio 15 d. Latvija panaikino apribojimus be svarbios būtinosios priežasties atvykti į Latviją iš Europos Sąjungos, Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos ir Jungtinės Karalystės“, – tvarkas paaiškino R.Grigaliūnas.

Visiems bet kokiu būdu iš bet kurios valstybės keliaujantiems į Latviją arba vykstantiems per šalį tranzitu privaloma ne anksčiau kaip prieš 48 valandas iki Latvijos sienos kirtimo užpildyti keliautojo anketą interneto puslapyje covidpass.lv ir išsaugoti QR kodą.

Kaimynų šaliai – pagyros

Pirkinių į Latviją neseniai skubėjo ir buvęs Seimo narys, klaipėdietis Gintaras Vaičekauskas.

„Ten priekyje – laisva šalis Latvija. Ten namuose legaliai gali išsivirti naminės degtinės. Ten parduotuvėje vyno gali nusipirkti kad ir 22 val., o jeigu nespėjai, tai degalinėje gausi butelį alaus. Ten prostitucija dekriminalizuota dar 1998 m., tad verslas legalus. Ten vairuotojams leistinas alkoholio kiekis organizme yra 0,5 prom. Viskas ten“, – apie kaimyninę šalį atsiliepė G.Vaičekauskas, neseniai joje nusipirkęs alaus.

Klaipėdietis tikino, kad kaimynų tvarka pagyrų sulaukė ne dėl pigesnio alaus.

„Ne apie alkoholį tai. Apie laisvę. Pasirinkimo laisvę, sveiką nuovoką, tikėjimą, kad žmogus yra protingas ir pats gali nuspręsti, kaip elgtis, ką valgyti ir kuo kvėpuoti“, – teigė G.Vaičekauskas.

Vakcinuotiems – žalia šviesa

Į Latviją be apribojimų ir izoliacijos gali atvykti Europos vaistų agentūros ar Pasaulio sveikatos organizacijos pripažintomis vakcinomis paskiepyti asmenys, praėjus 15 dienų po vakcinacijos kurso pabaigos ir turintys tai patvirtinantį dokumentą.

Taip pat COVID-19 persirgę asmenys, kai nuo pirmo teigiamo SARS RNS tyrimo yra praėjusios ne daugiau nei 180 d., ir turintys tai patvirtinantį dokumentą.

Turintys ne anksčiau nei prieš 72 val. atlikto PGR (angl. PCR) SARS-CoV-2COVID-19 arba ne anksčiau nei prieš 24 val. atlikto SARS-CoV-2 antigeno tyrimo neigiamą rezultatą.

Nevakcinuotiems ar nepersirgusiems asmenims privaloma 10 d. izoliacija, jei atvykstama iš aukštos rizikos šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Degradai

Degradai portretas
Dėl vodkos kainos kaip ir LT.važiuokit i slovakija čekija ten vodka ir alus. Puse kainos.kažkoks pripogandinis straipsnis

Nu jo

Nu jo portretas
Matosi, kad Rucavos parduotuvėj nebuvę. Iš Papės važiuojam į Palangą, nes shikna toj Rucavoj

Audrius

Audrius  portretas
pagal šito kvailio logiką, Švediją absoliučiai nelaisva šalis :)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių