Pajūrio kurortai – Palanga ir Neringa merus jau išsirinko

Neringoje ir Palangoje antrojo merų rinkimų turo neprireiks. Čia ženklia balsų dauguma savo sėkmę pakartojo dabartiniai savivaldybių vadovai Šarūnas Vaitkus ir Darius Jasaitis.

Palangoje, kaip ir tikėtasi, jokios intrigos neįvyko. Į mero postą čia pretendavo keturi kandidatai – dabartinis kurorto vadovas, konservatorius Š.Vaitkus, socialdemokratų atstovė Svetlana Grigorian, „valstiečių“ kandidatas Darius Kubilius ir visuomeninio rinkimų komiteto „Pirmyn, Palanga ir Šventoji“ lyderis Vilius Martusevičius.

Palangoje balso teisę turi per 14 tūkst. rinkėjų, rinkimuose dalyvavo daugiau nei pusė Palangos gyventojų. Didžioji dauguma jų palaikė dabartinį Palangos merą Šarūną Vaitkų, kuris ir triumfavo šiuose rinkimuose, surinkdamas 77,61 proc. arba 5858 balsų.

Antroje vietoje liko jaunoji socialdemokratė S.Grigorian, kurią parėmė 12,11 proc. arba 934 palangiškiai.

D.Kubiliui savo balsus atidavė 440 Palangos rinkėjų (5,71 proc.), o V.Martusevičiui – 316 (arba 4,1 proc.) rinkėjų.

Panaši situacija ir kitame pajūrio kurorte Neringoje. Čia savo pozicijas irgi išlaikė dabartinis savivaldybės vadovas D.Jasaitis.

Neringoje, kaip ir Palangoje, mero posto siekė keturi kandidatai, tačiau, suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, jog visi konkurentai gerokai atsiliko nuo D.Jasaičio.

Už D.Jasaitį balsavo 64,29 proc. rinkėjų arba 1521 neringiškis, artimiausias jo priešininkas liberalas Andrius Bagdonas surinko 19,44 proc. balsų., už jį balsavo 460 rinkėjų.

Konservatorių Lauryną Vainutį parėmė 7,27 proc. (arba 172) neringiškiai, o visuomeninio rinkimų komiteto „Vieninga Neringa“ lyderį Dovydą Mikelį palaikė 7,02 proc. (arba 166) neringiškiai.

Neringoje balso teisę turi 4390 piliečių, rinkimuose dalyvavo beveik 54 proc. rinkėjų, 24 proc. jų balsavo išankstiniuose rinkimuose. Balsavę paštu taip pat daugiausiai palaikė D.Jasaitį (618 balsų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nušvito Palanga

Nušvito Palanga portretas
Milijoninis įvaziavimas, milijoninis baseinas, milijoninis Landsbergio dvaras ir savasis.

Kimp

Kimp portretas
Gales tvarkyti toliau savo reikaliukus ir vykdyti nepotizmo planus.

Spaliukas

Spaliukas portretas
Atėjo Leninas visiems laikams..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių