Pajūrio maitinimo įstaigose mažėja pažeidimų

Prasidėjus atostogų metui, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) skiria ypatingą dėmesį viešojo maitinimo įstaigoms pajūryje. Nors dėl šiurkščių pažeidimų kelių įstaigų veikla laikinai sustabdyta, specialistai teigia, kad padėtis gerėja.

Neringoje patikrinus apie trečdalį visų kavinių ir restoranų nustatyta, kad apie 60 proc. dirba be pažeidimų. Tačiau jų vis dar pasitaiko.

„Dažniausiai pasitaiko bendrų higienos normų pažeidimų, t.y. netinkamai plaunamas gamybinis inventorius arba lankytojų indai, neturi tinkamų dezinfekcinių medžiagų, darbuotojai nepasitikrinę sveikatos. Na,dažnai randama vasaros sezono metu produktų laikymo sąlygų pažeidimų“, – LRT televizijai teigė Jūratė Mačiulienė, Klaipėdos VMVT viršininko pavaduotoja.

Netinkamai laikomus produktus uždraudžiama vartoti. Šią vasarą keturiose Neringos maitinimo įmonėse dėl pasibaigusio galiojimo laiko uždrausta vartoti apie 100 kg produktų.

Pirmą kartą už panašius pažeidimus bauda siekia vos iki 25 litų. Už grubius pažeidimus sustabdoma įmonės veikla. Šią vasarą laikinai veiklą turėjo nutraukti penkios kavinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių