Pajūrio takai laukia remonto: poilsiautojai perspėjami apie grėsmę

Klaipėdos pajūryje – karštymetis, puikūs orai vilioja žmones į pamėgtus paplūdimius. Tačiau ne vienoje vietoje poilsiautojų laukia įspėjimai, kad vaikščioti mediniais takais – pavojinga.

Šią savaitę nusistovėjo vasariški orai. Sakydami, kad tai pasakiškas laikas, klaipėdiečiai turi omenyje saulę, šiltą, jau iki 17–18 laipsnių įšilusį jūros vandenį ir ilgus vakarus. Todėl pajūryje žmonės leidžia laiką iki sutemų.

Gelbėtojai dirba išsijuosę, nors traukti iš jūros skendusiųjų dar neprireikė, už plūdurų plaukiančius poilsiautojus įspėti teko ne kartą.

Kažkam gelia vapsvos, kažkas pargriuvo ir susilaužė ranką ar kojos pirštą. Tai yra paplūdimių kasdienybė. Gelbėtojai tokiems žmonėms suteikia pirmąją pagalbą.

Vaikštinėdami pajūrio takais, klaipėdiečiai stebisi perspėjimais – prie medinių takų per kopas ne vienoje Melnragės vietoje stovi kelio ženklą primenantys objektai.

Užrašas „Vaikščioti pavojinga“ ir perbrauktas žmogaus simbolis verčia manyti, kad šiuo taku verčiau neiti. Ne vienas gyventojas tikino jokių pavojų nepastebėjęs, bet taip sako tik tie, kurie vaikšto apsiavę.

„Turime žmogų, kuris prižiūri medinius takus. Jis prie senesnių, kurių vinys išlindusios, pastato įspėjamuosius ženklus. Manome, kad geriau poilsiautojus įspėti, juk vaikštinėdami basomis gali pavojaus ir nepastebėti. Be to, nuolat rūpinamės šių takų remontu“, – kalbėjo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ vadovas Olegas Mariničius.

Kaip ir kasmet, šiemet takai sulauks darbininkų dėmesio.

Tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragių šią vasarą numatoma nutiesti 650 kv. m naujų medinių takų, o sutaisyti 90 kv. m senųjų.

Nors dar ne visi klaipėdiečiai žino apie puikų Melnragės parko taką, kurį įrengiant naudotos terasinės lentos, jį šiemet jau teko remontuoti.

Perlūžo kelios lentos, kaip spėjama, kažkas taką niokojo tyčia.

„Takas nėra skirtas važinėti dviračiais. Gal kažkas tyčia šokinėjo. Ką gali žinoti. Juk naujai įrengtą tualetą lankytojai nusiaubė per vieną dieną, nulupo muilo dozatorius, išplėšė, ką galėjo. Tokia yra realybė. Turime vėl ir vėl visa tai tvarkyti, kad ir kaip apmaudu. Didžioji dauguma žmonių yra normalūs ir sąžiningi, tas vienas procentas vagia ir gadina. Kiekvieną rytą darbuotojai viską apeina, patikrina, bet vakare vaizdas būna visiškai kitoks“, – neslėpė apmaudo O.Mariničius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grubliausko pantalonai

Grubliausko pantalonai portretas
džiazas svarbiau

Siulau zenklus

Siulau zenklus portretas
Atsargiai - takus ,, priziuri ,, Klaipedos papludimiai , Vasara atejo netiketai, Savivaldybeje dirba tik vienas procentas darbuotoju

Anonimas

Anonimas portretas
Jau greit įpusės vasara.. tik dabr tvarkys galimai takus..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių