Pajūris kviečia turistauti išmaniai

  • Teksto dydis:

Uostamiestis ruošiasi artėjančiam turizmo sezonui.

Šia proga naujoje Klaipėdos piliavietės konferencijų salėje kultūros įstaigos kartu su turizmo verslo atstovais prakalbo apie naujoves.

Antradienį karščiausiomis naujienomis pasidalijo Klaipėdos muziejai, teatrai, Etnokultūros centras, Koncertų salė ir kitos įstaigos.

Konferencijoje dalyvavęs Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys patikino, kad darbai Klaipėdos piliavietės rytinėje kurtinoje toliau sėkmingai vyksta.

Jei nepritrūks pinigų, jau kitąmet moderniose erdvėse pradės veikti Antrojo pasaulinio karo muziejaus "39–45" ekspozicijos.

Duris atvers penkios interaktyvios salės, čia apsilankiusieji galės chronologiškai pajausti karo vyksmą.

Dar viena gera žinia – I.Simonaitytės bibliotekos iniciatyva sukurta mobilioji programėlė "Klaipeda Heritage Guide".

Nemokamai ją atsisiuntę į savo išmaniuosius įrenginius norintieji turės unikalią galimybę keliauti ir susipažinti su Klaipėdos krašto kultūros lobiais.

Naudojantis 2014-aisiais parengtu interaktyviu žemėlapiu, bus galima apžiūrėti ne tik uostamiestį, bet ir Plungės bei Kretingos apylinkes.

Anot projekto rengėjų, gidas yra įvairiakalbis – objektų ir maršrutų aprašymus galima skaityti lietuvių, anglų, rusų arba vokiečių kalbomis.

"Maršrutuose pažymėti įdomiausi lankytini objektai. Paspaudus ant kiekvieno iš jų, savo išmaniajame telefone bus galima rasti visą reikalingą informaciją", – pasakojo I.Simonaitytės bibliotekos vyresnioji metodininkė Toma Gergelienė.

Naujovių į savo veiklą įneš ir Klaipėdos dramos teatras. Anot jo atstovės Valentinos Žigienės, neseniai pradėjo veikti edukacinės ekskursijos po seniausią Lietuvoje teatrui statytą pastatą.

Kaip sakė V.Žigienė, iki valandos trukmės ekskursijos – improvizacinio pobūdžio. Jų metu lankytojai daugiau sužinos apie pastato istoriją, turės galimybę iš arti apžiūrėti grimo kambarį ir kitas aktoriams skirtas patalpas.

"Pagal galimybes keliausime į didžiąją ir mažąją sales, jei tik jose tuo metu nerepetuos režisierius su aktoriais. Todėl ir laikas parinktas tikslingai. Ekskursijos organizuojamos nuo 9 iki 11 val. ir nuo 14 iki 16 val.", – pažymėjo V.Žigienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių