Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūris laukia ne tik Jonų

2009-06-23 23:00
Parengtis: nakvynės siūlytojai jau tvirtai užėmė pozicijas Palangos prieigose.
Parengtis: nakvynės siūlytojai jau tvirtai užėmė pozicijas Palangos prieigose. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Palangiškiai bei šventojiškiai viliasi, kad artėjančios Joninės nešykštės pinigingų svečių, o didžioji jų dalis kurortuose užsiliks nuo savaitgalio.

Prie laužų – ir latviai

Trumpiausią vasaros naktį pajūris tradiciškai vilios turistus linksmybėmis. Joninių išvakarėse Šventojoje bus apvainikuoti visi varduvininkai, aistras kaitins rankų lenkimo, plūduro tempimo ir kitos varžytuvės. Pamiklinti kojas šokių aikštelėje kvies liaudies muzikantai ir grupė "Studija".

Šventoji šiemet žada ne tik fejerverkus, bet ir netradicinį laužą – jis turėtų plūduriuoti ant vandens įlankoje.

Viešbučio "Alanga", esančio Palangoje, direktoriaus pavaduotoja Rasa Rupulevičienė teigė, kad besidominčiųjų galimybe rezervuoti kambarius šią savaitę padaugėjo. Ypač sujudę latviai, kuriems Joninės padovanos net kelis laisvadienius. "Kaimynai mielai pramogauja ir ilsisi mūsų pajūryje. Lietuviai – ne tokie entuziastingi, liūdi dėl prastų orų", – sakė R.Rupulevičienė.

Masalas – nuolaidos

Šiuo metu apie 70 proc. kambarių viešbutyje "Alanga" yra užimti, tačiau viešbučio darbuotoja tikino, kad pernai tuo pačiu metu situacija buvo žymiai geresnė. "Sulaukdavome nemažai rezervacijų iš Rusijos, atvykdavo didelės turistų grupės iš Estijos – dabar tie patys poilsio organizatoriai skambina ir guodžiasi, kad nebesurenka žmonių", – apgailestavo R.Rupulevičienė.

Klientus apgyvendinimo paslaugų teikėjai stengiasi vilioti įvairiomis akcijomis. "Atsižvelgdami į šiandienines realijas dirbame lanksčiai", – tikino pašnekovė.

Be nuolaidos nakvynė dviviečiame kambaryje kainuoja apie 270 litų. "Alangoje" apsistojus trims ar daugiau dienų, ji 20 proc. pigesnė, specialių pasiūlymų yra ir tiems, kurie pageidauja kurorte pabūti trumpesnį laiką. Trijų žvaigždučių viešbutis žada nuolaidų ir liepos mėnesį.

Vieni išlaidauja, kiti taupo

Botanikos parko pašonėje esantis penkių žvaigždučių viešbutis "Palanga" negali skųstis – apie 90 proc. apartamentų yra užpildyti. Yra svečių, kurie apsistojo ne kelioms dienoms, bet ilgesniam laikui. Dviviečio kambario kaina parai – 600–700 litų. Nuolaidų viešbutis netaiko, o liepą kainos dar turėtų šoktelti.

Poilsiui galintys skirti kuklią pinigų sumą dairosi lovų privačiame sektoriuje. Pastarosios verslo nišos atstovai praėjusią savaitę išsijuosę tvarkė kambarius ir palėpes.

Apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijai "Svetingas šeimininkas" priklausantys palangiškiai nesiveržia į pakeles – nemažai žmonių iš anksto rezervuoja kambarius internetu arba telefonu. "Name turime aštuonis apartamentus. Manau, kad per Jonines neužimtas bus tik vienas iš jų", – spėliojo palangiškė Niarutė Šiušienė.

Poilsiautojai – prie puodų

Jau daug metų apgyvendinimo verslu užsiimantys palangiškiai dėl sunkmečio neskuba lieti ašarų. "Turime nemažai nuolatinių klientų ir gerą vardą – žmonės atvyksta, nes žino, kad gaus kokybiškas paslaugas už prieinamą kainą", – aiškino N.Šiušienė.

Moteris teigė, kad poilsiu privačiame sektoriuje domisi ne tik taupūs tautiečiai – pasitaiko ir svečių iš užsienio.

N.Šiušienės name, kuris stovi kelių šimtų metrų atstumu nuo jūros, nakčiai galima apsistoti už 30–40 litų. Yra ir geriau įrengtų apartamentų, kurių kaina – apie 90 litų.

Palangiškė atkreipė dėmesį, kad šiemet ypač daug vasarotojų teiraujasi, ar apartamentuose yra virtuvėlė. "Žmonės nusiteikę maistą gaminti patys, mažiau išlaidauti", – teigė N.Šiušienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų